lördag 25 oktober 2014

NaNo är ju författarmotsvarigheten till ett maraton

Brace yourself, november is coming. Och vi vet alla vad det innebär, right? Sitta inne och skriva som fan. Jag ser fram emot det, som vi vet. Men det är någonting annat jag borde ta tag i nu också, någonting som jag varit jävligt dålig på hela hösten, pga mitt enormt dåliga immunförsvar: jag borde gå ut och springa. Jag har sprungit en gång sedan i augusti, vilket är... mindre nice. Med tanke på hur bra jag var i slutet av sommaren, menar jag.

Anyway, medan jag gick och tänkte på hur mycket jag vill börja skriva i november och hur mycket jag inte vill börja springa slog de två idéerna ihop sig till en. Vad sägs om en springutmaning i NaNoWriMo-anda? Vad sägs om att försöka springa sitt word count?

Kör man det vanliga 50,000 ord-racet är det inte ens särskilt långt: ungefär 5 km löpning var tredje dag, eller 3,3 km varannan dag. Till och med en n00b klarar det, och eftersom jag tror mig ligga på n00b-nivå vad gäller löpning kanske jag nöjer mig med det.

Fast jag satsar ju på 80,000 ord i år, och då krävs det lite mer löpning. 5,3 km varannan dag. Eller 8 km var tredje dag. Lite jobbigare. Hade inte varit några problem i somras, men kan bli jobbigt nu. Fast är ju kul när det är jobbigt, right?

Tja, om inte annat kanske jag kan satsa på att springa 50,000 m och komplettera med 30,000 meter promenad. Det borde inte vara så svårt.

Jag har startat en tråd i forumet om min idé, och det är iaf ett par personer till som vill haka på! Känns nice, för just här tror jag inte kan jag lita på att mina vänner vill joina mig. Tyvärr. Om ni inte kan tänka er att försöka gå ert wordcount förstås? Allting som får en ut och röra på sig emellan skrivsessionerna är fan bra, om ni frågar mig.

Vi får väl se hur det går. Eller springer. Heh.

True story.

2 kommentarer:

Fellrendión sa...

Jag gillar liknelsen. :D

Ell sa...

Hehe, snodde den lite från senaste numret av Skriva. :P