onsdag 15 oktober 2014

Antologier

För att vara en person som aldrig tidigare varit bra på att skriva noveller (låt mig skriva 50,000 ord på en månad eller inga alls!) har jag plötsligt fått upp ögonen för det här med att skriva bidrag till antologier. Det började med Svenska spöken, som genast gav mig en idé baserad på ett gifset jag sett flyta omkring på tumblr; jag skrev ihop en novell på bara några dagar. Max 30,000 tecken var en jäkla skillnad mot de vanliga 50,000 orden, men ganska skönt faktiskt. Ingen stress, och jag kände mig klar efter bara några dagar.

Jag nämnde det för Chriss, och tja, när två kreativa själar bor på en väldigt liten yta börjar man liksom utbyta idéer. Hon hittade en postapokalyptisk antologi som sökte två bidrag som vi nu försöker skriva ihop något till (två väldigt olika bidrag som jag antar att vi kommer hålla hemliga tills vi är klara med dem - vore jobbigt att accidentally plagiera varandra).

För den som är mer inne på kärlek söker Ordberoende förlag noveller till en antologi om just det, vid namnet 30 nyanser av passion. Den kommer jag troligtvis inte skriva någonting till, eftersom det skulle se himla illa ut att vara med i en sådan antologi när man är grundare till ARSK och motståndare till allt vad kärlek heter. Eller kanske inte. Det fick visst vara kärlek till vad som helst, så kanske kunde jag, om jag orkade. Hur som helst, har du två veckor över och en idé på g, why the fuck not?

Det mesta har jag hittat på skrivlust i fokus, som drivs av en brud som verkar gilla marsvin och skriva (jag kan relatera), och lägger upp sjukt mycket länkar på ämnet som hon hittar. Ser jag något mer kanske jag tipsar er om det också, för ibland kan det ju vara kul med några mindre projekt att jobba på. ^^

True story.

Inga kommentarer: