måndag 8 mars 2010

Afterthoughts

Okej, eftersom jag ändå är vaken kan jag ju blogga lite om vad jag tyckte om hela galan. :D Eftersom kategorier är fett inne på den här bloggen just nu så tänkte jag att jag kan ju fortsätta på det temat...

Årets besvikelse
Det fanns faktiskt inte så många besvikelser i år, men det var såklart några. Den viktigaste är förstås det faktum att Sharlto Copley inte nominerades över huvud taget. Han var amazing. Nu vann inte District Nine någonting, vilket jag också är jättebesviken på för den borde uppmärksammas mer!

Sen är jag besviken på att Avatar vann Bästa foto. Jag tycker inte det räknas när allting i filmen är gjort med en dator (nu tänker jag mig James Cameron som sitter med en laptop och ritar Na'vis i Paint), men det är väl inte det värsta som kunde ha hänt.

Årets "so OMG totally oväntat... or not"
Varken supporting actor eller supporting actress var ett dugg oväntade, Christoph var fantastisk i Basterds, och Mo'Nique var sjuuuk i Precious. Jag gillar att ingen av dem spelar särskilt likeable karaktärer (okej, Hans Landa är förstås charmig på ett sätt, medan Precious mamma är rakt igenom ond), men ändå tar hem priset. Talang!

Och Avatar vann Visual effects. LIKE OMG WHO COULD HAVE SEEN THIS COMING? Helt välförtjänt förstås, Avatar har förhoppningsvis förändrat framtidens film totalt, men fortfarande inte ett dugg chockerande.

Årets charmigaste
När det gäller vinnare tror jag ingen slog Jeff Brdiges och Christoph Waltz. De blev så glada! Och nu menar jag inte att alla andra stod och typ "whateva, sånt här gör jag jämt", men när man såg dem stå där uppe och ta emot sina Oscars och hålla sina tal så var omöjligt att inte svara med ett leende och tänka "awww!". De verkar så mysiga!

Om vi pratar röda mattan så var de sjukt trevliga där med, men Gabourey Sidibe var ju lika roliga som alltid varje gång de pratade med henne, och Morgan Freeman var oväntat pimp men samtidigt hur skön som helst när de pratade med honom.

Årets bästa
Helt klart att The Cove vann bästa dokumentär!!! Det var typ det enda pris där jag verkligen ville att någon skulle vinna, så jag blev väldigt glad när det hände. Tråkigt att de klippte bort Ric O'Barrys skylt och att de inte fick hålla något tacktal då. Men japanerna verkar arga, och det är ju kul iaf!

Och så är jag glad för att Upp vann bästa animerade film! Väldigt välförtjänt faktiskt, hade blivit riktigt lack om den inte gjort det. Mmm, jag ska nog se om den i veckan tror jag...

True story.

Inga kommentarer: