tisdag 17 november 2009

You cast the spell so break it!

Idag vandrade jag omkring och tänkte på Harry Potter samtidigt som Rainbows fantastiska låt "Since you've been gone" ploppade upp i min MP3 (låten från den där asbra Lotto-reklamen, ni vet!), varpå det slog mig att jag vill att Deathly Hallows-filmerna ska ha premiär enbart för att kunna göra en Humlesnurr/Grindelwald-video till den låten. Det vore så klockrent! Could I be wrong, but since you've been gone, you cast the spell so break it. Perfekt.

Sen fortsatte jag tänka på Humlesnurr (vilket är helt normalt för mig, han är en tänkvärd karaktär) och framför allt debatten Richard Harris/Michael Gambon. Jag har aldrig gillat Richard Harris som Humlesnurr, jag tycker att han var waaay too seg för att vara honom. Inte ens back in the day när han dog hade jag en sån där "RIP Richard Harris, the man who was our Dumbledore"-text på mitt info på Hoggy, för han var aldrig min Dumbledore. Michael Gambon är bättre, speciellt i senaste filmen.

Men jag läste på Wikipedia att sir Ian McKellen blev erbjuden rollen (like, DUH!), men att han inte tyckte det var rätt att han tagit över eftersom Richard Harris vid ett tillfälle kallat McKellen för en "dreadful" skådespelare. !!??!?!?!?!? Richard Harris din jävla fitta, inser du vad du gjort!? Det är ditt fel att vi inte fick Ian McKellen som Dumbledore - vilket är typ definitionen av awesome!!! Spela roll att han redan spelat en episk trollkarl, det är inget fel med att fortsätta göra det man är bra på!

Usch, det här gör mig verkligen upprörd. Bob, how dare you!? liksom. Alla som ogillar Michael Gambon borde vara minst lika upprörda med tanke på att de kunde sluppit honom om det inte vore för ett helt befängt uttalande från the man who was some peoples Dumbledore. Ischlo-pischlo, som Kenny skulle säga!

True story.

6 kommentarer:

MalinW sa...

Aah, vilket fruktansvärt brott mot mänskligheten han begick där!!

Linnea sa...

First: "Richard Harris din jävla fitta"
Hahahahahhaahhahahaa jag dör lite.

Second: Jag håller med dig. Jag gillar inte heller Richard Harris som Dumbledore. Sjukt seg och TRÅKIG. Dumbledore är inte seg och tråkig, isåfall är han ju mer hyperaktivt aggressiv och våldsam som Michael Gambon. :p

Ell sa...

MalinW: JAA! Om Ian McKellen vore Dumbledore skulle alla världens problem lösa sig automatiskt, så det är det minsta man kan säga!

Linnea: Hehe!

OCH ÄNTLIGEN NÅGON SOM HÅLLER MED! Alla andra jag pratat med tjafsar om hur bra Harris var, men jag håller verkligen inte med!!!

Linnea sa...

Hahahaha samma här! Mmmmm fatta om Ian McKellen hade varit med. Han är ju en awesome Gandalf, TÄNK VAD HAN HADE KUNNAT GÖRA MED DUMBLEDOOORE (Yez, caps lock needed)!

hanna sa...

jag gillar INGEN som dumbledore den enda som hade klarat det är ian mckellen. han är ju till och med böööög hur jävla realistiskt skulle det inte vara mmmm... hatar "jag somnar snart"-dumbledore i 1-2 och "skaka barn tills de får hjärnskador-dumbledore i 3-6. jag vill ha iaaaaan :'(

Ell sa...

HAHAHAHAHAHA, bra beskrivningar där!

Men jaa, Ian hade varit så braaa!!!