torsdag 12 november 2009

En zombiefilm om Obama vore nice

Igår läste jag äntligen ut Min far hade en dröm. Den är asbra för er som undrar, inte bara för att det är Obama utan för att det är en bra bok. Så jag rekommenderar den starkt. Men jag tänker inte ljuga för er. Den blir otroligt mycket mer underhållande när man sitter där med facit i hand och vet att han faktiskt blev president sen. Alla neggon som tycker att han ska ge upp och acceptera fakta blir sååå mycket roligare då, speciellt när Obama själv knappast kan ha anat hur det skulle gå (den skrev 95 eller 94 liksom). Sjukt underhållande.

Något annat som var sjukt underhållande fast på ett helt annat sätt är ju Zombieland som jag, Matilda och Elin såg idag. Den var precis lika rolig som man trodde. Och sjukt äcklig förstås. Men det vägdes upp av sånt där underbart övervåld på slutet. Jag gillar filmvåld där man hatar de som dör så mycket (funkar bäst på nazis och zombier och dylikt) att när det väl blir en masslakt sitter man bara där medan adrenalinet pumpar och man vill ha mer, mer, mer. Filmvåld är bra helt enkelt.

För övrigt kan jag inte bestämma mig om 2012... å ena sidan specialeffektsbaserad katastroffilm... å andra sidan mayaindianer och Danny Glover som USAs president!!!! Katastrofal awesomness eller nåt...

Det var nog det jag hade att säga idag. Jag har börjat på The Shakespeare Secret också som jag velat läsa aslänge, och det var inte förrän tjugo sidor in som jag insåg att den var skriven av en brud. Detta hade inte stört mig om det inte vore för det faktum att det står "J.L" på framsidan, på samma sätt som Rowling var tvungen att kalla sig "J.K" för att folk inte skulle veta att det var en kvinna som skrev och bli otaggad på den. DET ÄR 2000-TALET PEOPLE! Jag tror vi har varit medveten om ganska så länge att den litterära genen inte sitter på den smått värdelösa y-kromosomen, så varför måste folk dölja att de är kvinnor för att bli lästa? Fan vad trött jag blir alltså.

True story.

Inga kommentarer: