måndag 18 april 2005

Till alla sommarbarn:

Jag är ledsen, men det är inte sommar ännu! Hur mycket ni än önskar så kommer den inte dyka upp förrän om typ två månader, och det finns ingenting ni kan göra åt det! Så det så!

För er som inte vet vad ett sommarbarn är, så får jag väl tala om det. Det är inte en person som är född på sommaren. I alla fall inte den här sortens sommarbarn. De jag pratar om är de som redan nu - i april! - plockat fram shorts, t-shirt och sandaler och går ner till ICA och köper glass. De inbillar sig helt enkelt att det redan har blivit sommar. Men tyvärr, så enkelt är det inte!

För det första:
Det är inte sommar förrän i juni i det här landet - med lite tur. Sverige bor vi i, om ni inte noterat det. Inte i Medelhavet, eller närliggande ställen, utan i Sverige. Sverige ligger i Norden, norrut, alltså, och det enda stället här där det börjar bli varmt är Skåne. (Och eftersom det är ett Bondeland vill ju ingen bo där, förutom undertecknad som saknar sina skåningar)

För er som hävdar att det visst kan vara sommar utan att det är juni, så får jag väl helt enkelt bevisa det. Till exempel har vi ju sommarlovet som börjar i just sagda månad. Nu kan ju ni komma och hävda att det kan vara sommar utan att det är sommarlov, men det är fel. Till exempel kan jag ju säga såhär; har det någonsin varit jul utan att det varit jullov? Nä, skulle inte tro det.

För det andra:
Det finns vissa saker man kan ha som krav på sommaren - till exempel ska det ha börjat växa saker på träden. Det ska ha blivit lite grönt ute. Som det är nu kan man ju se ut genom sitt fönster och bli deprimerad, så ogrönt är det. Inga löv på träden, inga löv på buskarna, en och annan vitsippa förstås, men det är knappast en blomma som gjort sig känd för att den växer på sommaren. Gräset är inte heller grönt än - det är urblekt.

Jag tror att ni missat en väldigt viktig sak - det finns en årstid mellan vinter och sommaren, nämligen våren. Våren är inte den här slaskiga perioden när snön smälter, utan det är då alla träden börjar få blad och saker börjar växa igen. Således kan man konstatera att den årstid som råder för tillfället är vår och inte sommar.
För det tredje:
Okej, jag har inget för det tredje, jag tycker bara att alla "sommarbarn" kan ta och vänta lite och sluta hävda att de är "optimister". Jag är optimist, men ibland krävs det lite realism om man inte ska ta livet av sig. Skulle jag gå ut utan tjocktröja nu skulle jag ju säkert bli jättesjuk (För alla vet att man blir med mottaglig för sjukdomar när man är kall), och då kanske jag missar sommaren.
Testa att sitta framför datorn istället och kolla på förra årets semsterbilder om ni nu måste drömma om att det är sommar. Men sluta provocera mig genom att ge mig komplex för att jag fryser lätt (Det gör jag väl inte, men om jag sitter och skakar när min kompis glatt hävdar att det är sommar och att han "gillar den här skjortan", då börjar man ju undra!)!
Over and out.

Inga kommentarer: