måndag 18 april 2005

Ett beslut.

Här är då DB-inlägget som jag skrev imorse på Helgon:



"Känner att mina dagboksinlägg brukar vara så tråkiga, så idag måste jag hitta något intressant att skriva. Alltså inte bara ”Idag har jag gjort det och det var så”. Jag kan för övrigt inte ens skriva så, eftersom jag inte har gjort något idag. Förutom att vakna. Och det finns ju mycket djupt att skriva om det.

Typ:
”Idag vaknade jag och hade drömt ännu en skum dröm. Fast nu kommer jag inte ihåg vad den handlade om, bara att den var skum. Jag har drömt skumma drömmar två nätter i rad nu, den ena var en mardröm där jag blev jagad av en yxmördare, och den andra var en asmysko dröm där Christine var med. Men jag orkar inte skriva ner den här, så jag ska berätta den på telefon för henne sen.”

Det var säkert jätteintressant att läsa... eller inte. Annars kan man ju alltid skriva om vad man ska göra under dagen, men jag ska inte göra något idag hade jag tänkt. Eller jo, min mor ska ju klippa mitt hår sen, och jag måste plugga massa till mitt historiaprov imorgon som jag inte pluggat hittills. Om jag skulle skriva om det skulle det nog låta typ såhär:

”Idag ska jag klippa mig. ^^ Eller ja, inte särskilt avancerat, min kära moder ska bara klippa topparna eftersom mitt hår börjar bli så slitet. Men ändå. :P Sen ska jag ringa Chriss också, och berätta om min mysko dröm. Helt störd var den!
Jag måste plugga också. Faaaan. Vill inte! Skulle egentligen pluggat lite igår och i förrgår, men dålig som jag är så gjorde jag inte det. Otroligt intelligent av mig, eller hur? Sen har jag en matteläxa som ska vara gjord till på tisdag, och det vore ju nice att slippa göra den imorgon...”

Ungefär så skulle det låta. Hur kommer det sig att jag aldrig har något intressant att skriva om? Typ... jag vet inte, jag kunde skriva ett argt och samhällskritiskt inlägg och klaga jättemycket på... hur media skrämmer föräldrar med sina rubriker! Det vore ju något, då kunde man ju avsluta med något sånt här häftigt:

”Fast det spelar ingen roll. Jag tänker ändå ta på mig mina hörlurar och spela Per Gessle på högsta volym när jag går hem, även om det är sent och jag är ensam. Om jag blir ett lättare offer då för att jag inte hör något orkar jag faktiskt inte bry mig om. Kanske inte så kul att bli våldtagen i och för sig, men eftersom jag råkar veta att de rena överfallsvåldätkterna knappt utgör 30% av alla våldtäkter och av dem så är det ett fall där media rapporterat om att kvinnan blev våldtagen för att hon hade musik på, så känner jag mig väldigt säker. Ska man tro på statistiken kan jag ju stoppa en banan i ena örat för att vara på den säkra sidan... för vem har hört talas om att en kvinna med en banan i örat blev våldtagen?”

Då skulle man ju åtminstone haft något att skriva om, och det är ju mer än man kan säga om det hela just nu! Jag fick faktiskt en idé om att jag kanske skulle börja blogga imorse när jag läste DN, men antagligen skulle ingen läsa den i alla fall. Och vad skulle jag skriva om? Som vi ser här har jag inget att skriva om i alla fall. Dessutom har jag inte läst en enda blogg själv (Förutom delar av den där världsherravälde.nu som Dennis läser... om det nu ens är en blogg?). Så hur skulle det se ut?

”Tja, här hade jag då tänkt att jag skulle skriva något fyndigt, men det går inte, för jag har ingen aning om vad jag ska skriva. Dessutom vet jag inte ens vad det här går ut på, och så är jag grymt sugen på glass. Så om ni ursäktar lite så ska jag nog gå och äta lite.”

Mmm, spännande. Eller inte. Men det där med glass lät ju lite som en bra idé. Iofs har jag knaark i min väska, så jag kan ju nöja mig med det. Så kan jag ringa Chriss och berätta om min udda dröm samtidigt. Jo, det låter bra. Bättre än att sitta här och försöka komma på något vettigt att skriva om."

Inga kommentarer: