torsdag 31 juli 2014

Bi bi bi

En sak jag tänkt på dock, är att ibland hamnar man i situationer där det typ vore awkward att inte koma ut, men samtidigt ... så vet jag inte riktigt hur man ska göra. Som när några gamla klasskompisar frågade om jag hade pojkvän, och jag vart lite ställd. För hur gör man här? Jag sa nej, och mumlade sedan någonting om att jag inte hade flickvän heller, men jag vet inte om de hörde eller tänkte på det. Ska man liksom ta sig en liten paus där och ba "nej, och btw, sen vi sågs sist har jag insett att jag är bisexuell, så även om frågan om jag har pojkvän är irrelevant borde ni fråga om övriga partners också".

Om man gör det känns det nästan som man gör en stor grej av det, men om man INTE gör det känns det plötsligt som att man ljuger, eftersom ämnet faktiskt kommit upp. Om man kommit på att man vore lesbisk kunde man ju bara "nej, jag gillar inte pojkar", men frågan ÄR ju inte felställd av den välmenande personen som vill veta om ens civilstatus, men samtidigt är det inte hela frågan. Och när man ändå inte har något att rapportera, varför ens ta upp det?




Gifset shamelessly stolen from http://kazuos.tumblr.com

Annars, och det här har jag bara med för att jag just hittade den här amazingen gifen på tumblr, får jag väl helt enkelt göra så att nästa gång någon frågar "har du pojkvän?" ska jag hoppa upp på närmsta bord, dra igång bakgrundsmusiken, och ba: "jag tror du måste formulera om frågan, för jag är ..."


Vore ju om inte annat spektakulärt.

Egentligen handlar det väl bara om att jag är rädd att få en negativ reaktion. Att ba "varför frågar du inte om jag har flickvän?" och så frågar dem och man säger nej till det med och de ba "vad fan skulle jag då fråga om? Jaja, du är bi, good for you, men utan dirt bryr jag mig inte". Om någon frågade "har du pojkvän?" och jag faktiskt dejtade en tjej skulle jag inte direkt svara "nej" utan att också lägga till "men flickvän", så spelar det någon roll?

Ja, jo, det gör det iofs. Men det är svårt att ta upp och förklara lite casual när man bara försöker småprata.

True story.

Inga kommentarer: