torsdag 10 juli 2014

"IKEA, that's good."

En sak som stört mig sedan jag flyttade in i min lägenhet är att jag inte kunnat utnyttja sovalkoven som finns. Jag älskar min säng, men en säng med någon form av sängstomme får inte plats där. Tanken på utrymmet jag potentiellt skulle kunna ha om jag fick in sängen där har varit lockande, men kärleken till min säng har vunnit. Fram tills nu.

Så idag var min kära bror snäll nog att följa med till IKEA så att jag kunde möblera om min lägenhet. Bröder är fan bra att ha ibland (även när de smäller igen dörren på grannar som kommer och stör när man är mitt uppe i en kris, då är de fantastiska).

Förut stod en likadan vit bokhylla där, men vi gillar svart.
Jag köpte till ett extra hyllplan till min Billy-hylla. Det kostade 150 fucking kronor, medan en helt ny Billy kostar 599. Wtf IKEA?

Stackars marsvinen är helt förstörda efter alla förändringar.
Jag ville dock inte ha en till Billy, utan en Kallax, före detta Expedit, eftersom jag ville använda den som en sorts rumsavdelare. Masonitbakdelen på Billy är liksom inte snygg nog för att vända åt något håll, och en Kallax är så pass bred att man kan ställa böcker med ryggen åt båda sidorna (förutom folianterna, som därför står längst ned). Älskar Kallax, ska fan ha femhundra Kallax-bokhyllor när jag flyttar någonstans större.

En på Twitter frågade om det var bokkaraktärer eller om jag höll koll på mina vänner.
Och nu ser man hur fint sängen står på plats! Den gled in ungefär lika enkelt som när två obildad fjortonåringar försöker ha kuk-i-fittan-sex för första gången, dvs det krävdes så inihelvete med våld. Väggjäveln är helt enkelt inte rak, så även om sängen går in galant längst in, så var det lite knepigare vid den yttre delen av väggen. Med med lite vilja, våld och vaselin går allt så jag och min bror kastade oss på den tills den helt enkelt stod där den skulle.

Irriterande oskarp bild
Så mycket space. Är så lycklig. Vet inte vad jag sa med allt space till dock. Titta på typ.

"Wear it like armor and it can never be used to hurt you"
- Tyrion Lannister
När jag var hemma och lämnade bilen samt min gamla säng passade jag även på att använda mina föräldras skrivare och skriva ut mina refuseringar, som jag sedan tryckte fast bredvid datorskärmen. Så kan jag titta på dem och bli motiverad, precis som Stephen King.

True story.

2 kommentarer:

hannaaaaaaaa sa...

Men fan vad fint och rymligt, är ju som att du fick typ en halv lägenhet till. 10/10!

Ell sa...

Alltsåå I knoow! Är helt förvirrad. :D