onsdag 24 februari 2016

Review: Career of Evil

Career of Evil Career of Evil by Robert Galbraith
My rating: 5 of 5 stars

Trots att titeln omedelbart fick mig att tänka på Blue Öyster Cult var det inte förrän jag öppnade boken som jag förstod att den faktiskt var en referens till dem. Så många Blue  Öyster Cult-referenser! De har gjort min favoritlåt ever (Burnin' For You), så det var en trevlig överraskning.

Boken var lika bra som resten av serien. Baksidan lovade plot twists efter plot twists, vilket den inte levererade, men den var ändå bra. Den största "twisten" kom på slutet, men den fungerande jättebra och var helt logisk så det gillade jag. Den förklarade verkligen allting så enkelt ändå såg jag det verkligen inte komma. Det är typ vad jag förväntar mig när Rowling skriver en deckare.

Här blir spoilers. Romansen!? Jag vet inte. Jag har insett att i mitt huvud är Strike typ 20 år äldre än han faktiskt är, vilket gör att alla kommentarer om honom och Robin var jättecreepy innan jag insåg mitt misstag. Ändå vet jag inte om jag gillar det. Jag gillar typ att han har en crush på henne, men jag vill inte att hon besvarar den? Det är så jag shippar ...

Men oh my gods, jag HATAR Matthew. Har aldrig gillat det kräket och speciellt inte efter den här. Alltså han är 100% sämst och Robin borde dumpa honom, men hon borde INTE springa till Strike bara för det. Var singel ett tag! Lev lite, för fan. Eller hitta någon som är supportive men inte är i en maktposition. Det är liksom inte något som tyder på ett fantastiskt förhållande.

Jag började äntligen gilla Robin i den här dock. Hon står upp för sig själv och tar mer egna beslut, tyckte jag, och det var nice. Jag kan inte riktigt relatera till hennes behov av att gifta sig och vara med en skitstövel som Matthew, men det kanske bara är jag.

Jaja, nu behöver jag verkligen få läsa uppföljaren!

View all my reviews

True story.

Inga kommentarer: