tisdag 12 april 2011

Sagan om de två platåbergen

Okej, vi har bara varit vid ett platåberg idag, Kinnekulle, men vi ska till Billingen om några dagar, så det får fungera. Gimme a break, jag kan inte komma på hur många fyndiga rubriker som helst! ("eh, Ell, ingen kräver att du ska komma på fyndiga rubriker, faktum är att ingen kräver att du ska blogga alls, och vi vore alla tacksamma om du lät bli" - käften).

Efter en lång, hård dag sitter jag iaf och chillar på vandrarhemmet nu. Det är iofs rätt så nice, men en del av mig är lite besviken på att vi inte bor på ett skabbigt motell intill motorvägen a'la Supernatural. Det kan argumenteras för att jag sett för mycket på TV...

Idag har världen varit grå och tråkig, så ni får inte lika många bilder som igår. "WOOHOO", säger ni. Trots det har det i alla fall varit roligt, så jag klagar inte allt för mycket. Fast lite sol skulle väl inte skada? (Cue "Ell säljer sin själ mot förmågan att alltid få välja väder"-teorier. Mmm, Crowley...).

Planerat gömställe vid zombieattack, eller dylikt
Mina anteckningar säger mig att det här är sandsten med kalcit i. Det säger inte er så mycket, men man ser ju fina avlagringar, och såna här fanns typ överallt på Kinnekulle. Fett nice.

Alunskifferbrott.
Alltså cp-kameran gör att man inte ser hur coolt det här var, men det stack upp som massvis med små kullar, och så var det fett brant ner dit. Där bröt man alunskiffer för att göra färg, och senare uran. Mysigt.

Det enda färgglada på hela dagen.
Förutom jag, såklart! :D
En liten grotta.
Grottan hade inget namn, så jag paxade den snabbt och gav den namnet Ellengrottan. "Jag ska sätta upp en flagga där", sa jag. "Ska du inte skriva rockstjärna från Mars?" undrade Mathilde. Känns som att jag kan leva med det smeknamnet.

Min kamera är sämst.
"Nu har Saruman varit i farten igen", konstaterade Jonas när vi närmade oss kalkbrottet. Kameran fuckar ju upp perspektivet, men det var väldigt högt, och vi stod själva på en brant så man hade asnice utsikt. Meen det syns ju inte. Kul. X)

Pax vobiskum
Sen var vi i en kyrka (dagens första kyrka, jag, Matilda, Erika och Joakim var inne i Skaras kyrka senare), och folk typ "wow, målningar i taket". Jag bara "PFFT, ni ska se Albertus Pictors original i Täby Kyrka! Ååååhhh, Bergman!". Sen hittade jag en grabb som gjorde peacetecknet och var nöjd.

Come on, Ola, you've got tiger blood
Sen förstördes min barndom. :( Erika tror att han bara råkade bli tagen med ipren, tänker tro på den teorin tills motsatsen bevisats...

Dagens fakta: Kinnekulle består av 19 naturreservat.

Dagens citat: "Nu skulle man ju kunna äta en bajskorv och det skulle vara gott." - Thomas är hungrig.

Dagens lastbilschaufför: Vi har bara sett EN, vadfan!? Han var en sjua i alla fall. Trist.

Nu har jag kommit på att jag kan streama rockklassiker. \o/

True story.

4 kommentarer:

Li sa...

Snygg-Ell!

Ell sa...

Ja, för fan! Fleecetröja = höjden av sexighet!

Zackrisson sa...

Tänker spontant att "Rockstjärna från Mars" skulle vara ett sjukt bra namn på en blogg. :D

Ell sa...

Hahaha, det kanske är dags för ett namnbyte på bloggen? :P