måndag 11 april 2011

Raiders of the Lost Slagghög

Har haft en sjuk nice dag faktiskt! Alltså vädret har, i alla fall där vi varit, varit tokigt nice, med massvis med sol och värme. Så att vara ute hela dagen har liksom inte varit ett problem, ALLS. Hoppas verkligen det fortsätter såhär, för då kommer veckan bli toknice.

Här får ni dagens bildskörd!

Ball runsten.
Alltså jag vet, jag bor i Täby - runstenstätast i Sverige, jag borde bara "eh, och?", men den var fett lång så det var coolt.

En rullstensås
Lägg märke till Jocke längst ner till vänster, som går runt i sina solglasögon och läderjacka. Han ser inte ut som en typisk biogeostuden, kan man ju säga.

Alunskiffer, dvs det röda på marken
Vi gick upp för en brant kulle, Kvarntorpshögen, och om ni tittar längst upp i ser ni en fåra (skapad av erosion!) som jag såklart var tvungen att hoppa över. Upprepande gånger. "Indiana Ell", sa Jonas. Jag var nöjd. Hahah.

Utsikt
Det var fint utsikt på kullen, men alltså, den kändes lite som Mordor. Man utvann oljeskiffer från den för ett antal år sen, sen slutade man med det och slängde lite morän ovanpå och lät den växa igen. Skibra. Fast det som gör den till Mordor (eller kanske efterbehandlade Mordor) är att det faktiskt ryker ur marken på vissa ställen av vattenånga från de varma inret. Crazy.

Obehaglig konst
Backen var dessutom full av obehaglig konst. Typ de där typerna som stod där och bara stod. Freaky. Och typ en skål full med bröst, och en jätteäcklig gubbe som hette "makt". Jag tänker mig att allting där kommer till liv på natten och dödar folk. Kan ha sett för mycket film, men alltså, det var obehagligt där uppe.

Kråkboet?
Konst? Gissa vem som gjort det - Lars effing Vilks. Helt cp. Som ni ser finns det ju en liten trappa där, och det gick att klättra hela vägen upp. Fast det lutade och plankorna inte satt fast ordentligt, så var jag ju tvungen att testa.

Damm? Utsikt från tornet.
Här kunde man dött.
Sveriges svar på Hollywoodskylten.
District 9?
Det var dagens bilder, som ni ser har vi haft en spännande dag. Känns som att vi varit över hela Sverige, men, eh, det har vi ju inte. Med lite tur blir resten av veckan också nice, trots att vi måste gå upp lite väl tidigt för min smak...

True story.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, var ni i Kullabergs naturreservat? Kanske vet du det redan, men Vilks fula kojbyggen är inte bara högar av drivved utan även hans helt egna lilla nation: Ladonien. Man kan bli medborgare och allting!

Ell sa...

Näe, det var vi inte. :P Vi har hållit oss i Mellansverige! :P
HAHAH, oj! Måste nog säga att spontant känns det inte som någonting jag vill göra. XD