fredag 2 april 2010

The most important discovery of all time and why you need to know about it

Oj, vad jag inte bloggat på ett tag. Mitt liv den senaste veckan har bestått av jobb och skola dock (jag har två jobb! How awesome am I? :P), så jag tycker nästan det kan vara förståeligt. Nuu kommer dock några härliga lediga dagar eftersom det är påsk.

Eftersom påsk har något med Jesus att göra tänkte jag att det här är ett perfekt tillfälle att skratta åt kreationisterna. Jag är ju a man of science så jag skrattar ju... mest för att jag inte vet om man ska göra det eller gråta. Jag kan tolerera många puckade åsikter om jag ska vara ärlig: live and let live och allt det där, men just här går min gräns.

När folk förnekar evolutionen och Big Bang. Jag har inga problem med att folk tror på Gud, eller tror på att Gud skapade universum - så länge man är som i en Dan Brown-bok och tänker sig att Gud skapade Big Bang. Jag kan inte gå med på att folk INTE tror på det.

Speciellt när folk säger "de har ju faktiskt inte lyckats bevisa Big Bang..." och tycker att därför måste man tro på vad bibeln säger. Ursäkta, men var var ni 1992? I mammas mage? Då är det kanske okej, men att säga att det inte är bevisat är som att hålla för öronen och skrika "LALALALLALAALA" när någon berättar dåliga nyheter för en. Läs på!!! Jag rekommenderar den utmärkta Big Bang av Simon Singh för ändamålet.

En av de första grejerna man insåg när man började hitta fossiler och tidsbestämma dem var att de var jävligt mycket äldre än de 6000 år som jorden enligt uppgift skulle vara. Och istället för att förändra fakta för att matcha teorierna, insåg de att "AHA, bibeln ljuger!" och bildade sin egen teori. Eller tja, alla gjorde ju inte det...

Man kan sammanfatta det hela med att bara för att du inte förstår vetenskapen bakom det så betyder det inte att det inte är sant. Eller som Sherlock Holmes skulle säga: "När alla andra förklaringar sviker är den enda återstående, hur otrolig den än förefaller, den enda rimliga."

Nej, allvarligt talat, jag tål inte kreationister. Det är ju därför jag hatar Chuck Norris, till exempel. Och väldigt gärna vill se filmen om Darwin (och bara lite för att Paul Bettany är med!).

TL;DR Fuck off kreationister.

True story.

2 kommentarer:

Vickan sa...

Hahahahahaha, du är lika bäst som alltid! Tack för dagens bästa inlägg.

Ell sa...

Varsågod, det var en ära! :D