onsdag 14 april 2010

Böcker, böcker, böcker

Mitt nattduksbord just nu. BÖCKER. Det är fan sådär det ska se ut liksom, böcker i högar. Jag har faktiskt en hög på mitt skrivbord också, men de ligger där som prydnad (eller ska iaf göra det, jag har stapplat lite grejer på de snygga, mystiska svarta böckerna som utgjorde prydnadshögen, och nu ser det inte lika bra ut), det här är min läshög. Allt under de gula är Sherlock Holmes-böcker, hehe.

Meen jag tänkte blogga lite om böcker nu för det har jag inte gjort så mycket innan!

För de som missat det har jag ju slukat Sherlock Holmes-böckerna de senaste veckorna. Igår läste jag ut den sista boken, det känns sådär lagom melankoliskt som det alltid gör när man läst ut en bra bokserie. För de är så jävla bra!!! Holmes och Watsons episka bromance är så episk. Man tänker ju att de har viss kemi i nya filmen, men det är ingenting emot böckerna. Lol.

Sen gillar jag ju gamla deckare också, ni vet den typen där en person räknar ut hela händelseförloppet nästan på en gång och bara samlar lite ledtrådar. Det är ju därför jag gett mig på lite Agatha Christie nu som omväxlingen. Det är inte lika spännande karaktärer, men jag gillar mysterierna ändå.

Dock läser jag ju inte bara bra böcker. Jag läser ju den FANTASTISKA "The Hunt for Atlantis" också. Jag känner till och med att jag måste påpeka att jag var ironisk när jag skrev fantastisk, för jag vill inte att någon ska tro att jag på riktigt tycker att det här är en bra bok. Den är underhållande, sure, men den är så jävla löjlig. Dan Brown är bättre på både realistiska plotlines, och på att skriva romantisk foreshading. Säger inte det allt!?

Plus att den är så löjlig. Jag har läst ungefär 250 sidor (boken är 650 om jag minns rätt) och hittills har huvudpersonen varit med i en biljakt som slutade med att bilen åkte ner för en bro med bara henne i (efter att hon brottats med föraren och nästan blivit skjuten), lyckligtvis räddades hon av en superbrittisk kille som anställts av en rik norrman som hennes bodyguard. Sen sticker de till Irak för att utföra någon konstig transaktion, som såklart visar sig vara en fälla och alla skjuter vilt på varandra. Folk dör. Den superbrittiska bodyguarden ramlar ner för ett stup rakt ner på en järnväg, men när bad guysen kommer ner för att kolla att han verkligen är död inser han att han måste rädda den här bruden så han börjar JOGGA iväg därifrån.

Jag vet vad ni tänker: oj, det här var 250 actionpackade sidor. DET HÄR ÄR INTE ENS HÄLFTEN. Han springer till närmsta järnvägsstation där han ser att bad guysen ger sig iväg med ett tåg, som han tyvärr inte hinner springa ikapp. Då SNOR han ett tåg, kör ikapp det andra tåget, SPRÄNGER sitt eget tåg, hoppar över till bad guysens tåg, dödar alla och räddar bruden genom ett perfekt head shot på killen som har en pistol mot hennes huvud. SEN DRAR DE VIDARE och räddar norrmannens dotter (som alltid klär sig i vita linnen och tighta läderbrallor) från fler onda terrorister genom att ta sig in i hans högbevakade fästning genom kloaken, och sen spränger de hans helikopter med ett välriktat skott.

Sen helt plötsligt och utan någon som HELST anledning befinner de sig i Paris, där ingenting händer så efter ungefär tio sidor drar de vidare till Brasilien och glider omkring på en flod ett tag där man får veta massa om superbrittens jobbiga förflutna och hur han blev kär i en klient och hon var otrogen mot honom SAD FACE. Och under tiden uppför han och huvudpersonen sig som ett par tioåringar som är kära i varandra och man dör lite inombords när man läser det. Så ger de sig ut i djungeln och plötsligt dyker en primitiv stam upp och dödar några i gruppen, men huvudpersonen kommer på att hon kan muta dem med some shiny plotrelated stuff och då slutar de döda dem.

Där slutade jag läsa och gick över till Sherlock Holmes istället. Så. Jävla. Löjligt. Den är inte ens välskriven liksom! Och det värsta av allt är jag inser nu att det är en del av en SERIE böcker om huvudpersonen och superbritten. Men jag troor jag ska tvinga mig igenom resten av boken för jag har läst för mycket för att ge upp. (Btw, jag tror jag lånat den här boken av någon för den har prislappen kvar och sånt har inte jag. Den som vill kan ju få tillbaka den när jag är klar...)

Heh, det där blev lite längre än tänkt. Men jag var tvungen, den är så lulzy. Det värsta är att alla recensioner jag läser tycker den är bra och spännande. Jo, tjena!

True story.

5 kommentarer:

Trams sa...

Jag är ganska säker på att jag lånade The Hunt for Atlantis av dig. Jag vet att jag läst den iaf... Eller ja, plågade mig igenom den. Allt du sagt nu stämmer så väl in på den! Den är dåååålig! Och jag tyckte de sista tre hundra sidorna var värst inte för att de första tre hundra var så mycket bättre. -_-

Jag kanske ska försöka ge mig på Holmes. Även om jag och äldre böcker sällan kommer överens. XP Så fort jag är klar med alla skolböckerna jag måste läsa...

Chriss The Ninja Pirate sa...

Hahahahahahahahahahahahahahahaha, GUD, jag DOG av skratt när jag läste vad du skrivit om den boken! XD Superbritten! XD XD XD Jag kan se hur de gör en hel tv-serie om honom!

Ell sa...

Trams: OMG, är det alltså min bok!? Är du säker? Den såg jävligt oläst ut när jag började på den...

Men ja, den är HELT värdelös!! Men den är så dålig att den nästan är rolig. XP

Och läs Holmes, du kommer inte ångra det! De är snabblästa, iaf romanerna! Tog mig typ en kväll för varje...

Chriss: HAHAHA, jag tror nog att han som skrivit boken GÄRNA skulle se en TV-serie som honom. Han verkar väldigt kär i den karaktären. XP

Trams sa...

Jag är inte säker på nåt. Det var en evighet sen jag läste den. Men det verkar logiskt att jag lånade den av dig om du nu hade den...

Och ja, att den var så dålig att den nästan var rolig var anledningen att jag tog mig igenom den. Det kändes liksom värt att läsa om vad för ny helt osannolik galen grej han skulle börja skriva om. Och det blir bara värre och värre tills boken tar slut!

Hm... Kan vara värt att kolla upp det då.

Ell sa...

Haha, ja, alltså jag vet inte var den kommer ifrån. Den är köpt på SF-bokhandeln ser jag på prislappen, men jag har så svårt att se att jag skulle låta en sån sitta kvar på en av mina böcker - speciellt en jag lånat ut och som lästs...

HAHA, men det är ju så. Helt jävla cp bok. Ser fram emot att se det bli stördare...

Totally!!! :D