söndag 14 augusti 2005

Medeltidsveckan

Så, nu är jag tillbaka från Medeltidsveckan, var hemma ungefär sex i morse. Sen sov jag till klockan halv fem, vilket fortfarande gör mig chockerad. Jag hade planerat att vakna runt två-tre för att få till en någorlunda dygnsrytm nu de sista lovdagarna (jag återkommer till det längre ner), men nej, det sket sig visst. Istället studsade min syster glatt in och sjöng "God morgon, god morgon!", och jag sa typ "Men allvarligt, fuck off", för jag trodde klockan var typ nio eller något. Lite förvånanade att finna att den var halv fem helt plötsligt.

Men nu är jag vaken och ombytt och grejer, och Jojje ska snart komma hit. Jag är typ dödstrött också, men det är bara bra för jag måste kunnda somna ikväll. För säg att jag vaknar halv fem imorgon också, då kommer jag få en chock när jag måste gå upp typ halv nio på tisdag. Japp, ni läste rätt: halv nio. Vet ni varför?

Jo, för jag börjar skolan. Det trodde ni inte, va? Jag börjar skolan en vecka tidigare än alla andra i hela Täby. Och det är inte så att det är min skola som börjar en vecka tidigare, utan just speciellt ettorna. Typ för att vi ska kunna lära känna varandra, eller nåt sånt dumt. Okej, det är väl inte så dumt egentligen, dessutom blir det väl inte så seriöst skolgång, men ändå.

Fast jag tror det är bra. Jag tror det är bra att mitt lov dör bara sådär, för om jag fick en vecka till nu skulle jag nog bara gå och deppa. Deppa för att lovet är slut, för att det är så längt till nästa gång jag träffar Chriss (då träffar jag Trams också!), för att det är långt till nästa sommarlov, för att Medelåldersveckan är över, liksom.

Nu bara försvinner allt - poff! - utan att min riktigt hinner deppa. Det jag saknar mest från Visby är ju faktiskt Jauvet, och då tänkte jag att man kanske kunde se dem någon gång när det inte är Medelstidsveckan för om jag vet att jag ska göra det, då blir det nog inga problem. Men sen tänkte jag att "tänk om det bara är en Visby-grej, tänk om hela magin förstörs då!". Lyckligtvis blev det inte så, för jag upptäckte en rätt kul grej:

Första gången jag såg Jauvet var för två år sen. ^^ Jag såg dem inte alls första gången under Meddeltidsveckan 2004, utan under Riddardagar i Mariefred 2003. Jag och min familj var där bara över en dag (det var där min gammelmormor bodde, det ligger inte alls långt från vårt landställe!), och då såg vi ett tornspel (mitt livs enda :P). Där var det iaf en gycklargrupp som var pausunderhållning, och de spelade en omgång av "60 meter gyckel". En grej som jag läste att Jauvet brukar köra (jag försöker komma på ett sätt att äntra deras hemsida!).

Så jag har sett dem innan. Det tror jag att jag misstänkte redan förra året (för jag har bara hört Jauvet säga att man ska slänga hundarna i koppel när man jublar, och jag kände igen det förra året), men nu har jag konstaterat att det var faktiskt så. Heja, heja. Det gör iaf att Jauvet inte bara är en Visby-grej, och har egentligen aldrig varit. Skitbra för mig, typ.

Loke saknar jag lite också, förstås, för han är så klockren. Han dissar folk så jävla bra, och han gör det ordentligt också. Plus att han har så grymt mycket självironi, och ovanpå det skriver han bra musik. Heja, heja, på det också. ^^ Det är dessutom häftigt att han kan få en så stor publik utan att ens stå med i programmet, men då får han i alla fall RÄTT folk. :D

Nu kommer Jojje snart hit, så jag tror jag ska sluta. Jag har inte riktigt fattat att klockan är åtta redan, men så är det. Jag vill förresten att Helgon ska gå att logga in på, och att Jauvets sida ska börjar funka, annars blir jag grinig och tjurig. Sådetså!

Over and out.

Inga kommentarer: