söndag 18 mars 2012

Good things come to those who wait

Bildkälla: http://punkindrublic.com

Alla vet ju att jag hatade min höst, right? Sen kom en 6 poängs kurs i Växtfysiologi i början av terminen som var fett chill och rolig, trots att den innebar saker som att väga löv i tre timmar. HAH. Det är ingenting om man jämför med allt vi fått göra i den 9 poäng långa Zoofysiologin som följde: dissekera råtta, testa en död grodas hjärta (video), testa en död grodas lårmuskel, testa en död grodas nervtrådar, analysera kiss, och då går vi inte ens in på det här med att vi gick i skolan typ 9-16/17 varenda dag, med en och en halv inläsningsdag innan tentan (som dessutom började 14.30). Kort sagt, en skitkurs.

Men nu? Åh, nu. 15 poäng ekologi. EKOLOGI. Ska bli så jävla askul att plugga det! Och då börjar vi med 3 poäng ETOLOGI, aka läran om djurs beteende - något som inkluderar en exkursion på Skansen. Man hör redan här att det kommer bli två askul veckor: det gör inget att alla föreläsningar är obligatoriska, för de låter jättespännande! För att inte tala om att det hela INTE avslutas med en tenta.

Efter det följer visst en vecka mikrobiologi, men vi låtsas inte om det. Det är bara fyra dagar, I can deal.

SEN. Den riktiga ekologin! Föreläsningar? Visst, men bara några i veckan, och inte långa värdelösa eftermiddagar varenda dag. Man kommer liksom HA TID att fucking plugga. Hur ofta händer det? Tja, er kanske det händer ofta, men inte oss. Som sagt, en och en halv inläsningsdag och det ska man visst vara glad för...

Dessutom: åtta dagar fältkurs till Tovetorp. Tovetorp! Fältkurs! I maj! Åh, det kommer bli helt fantastiskt, och återigen: INGEN TENTA. Vi har haft tenta i ALLA kurser vi läst so far, så att bara ha inlämningsuppgifter är fan rena himmelriket. Är så överlycklig.

Följt av en kurs som bara är en enda fältkurs (fortfarande inte bestämt mig om jag ska skita i den eller ej: den krockar liksom med Sweden Rock, men just nu är det där Future-Ells problem), och även om den låter lite seg ("Miljöproblem i Brackvatten"), så, äsch, fältkurs i juni måste vara nice helt enkelt.

Sedan sex veckor sommarlov innan vi ska fjällvandra. GEOVETENSKAP IGEN. ÅÅHHH, jag har saknat dig!! Alla har saknat geovetenskapen: ville vi bara läsa biologi skulle vi ha valt den linjen. För att inte tala om att fjällvandring låter så jävla kul (känns som att en stor del av klassen kämpar sig igenom alla skitkurser nu bara för att få vara med om den).

Jag vet inte vad som händer efter den, men det är i augusti - nästan ett halvår dit alltså - och bara det faktum att det kommande halvåret kommer att vara såhär awesome känns så jävla bra. Det kanske har varit värt all jävla skit nu äntligen. :D

True story.

4 kommentarer:

Svedski sa...

Vilka datum ska ni fjällvandra?

//DsAssit Iontrual Ugedg LsWar

Ell sa...

Eeeehhh... 30 juli och framåt har jag för mig. XP

Svedski sa...

Ah, vi lär troligen vandra tidigare... Tydligen var augusti rätt körd för Jörgen, så vi tänkte försöka lägga det tidigare under sommaren... Problemet är ju att det är ju typ snö och is fram till mitten av juli... (Eller, det är det hela året, men det var mycket mer första året, när vi var där i juni, än förra året, då vi var där i månadsskiftet juli-augusti)

Ell sa...

Aaahhh... ja, man vill väl undvika snön och isen i största möjliga mån under sommaren. Fast inte vi iofs, vi ska ju hålla på mycket med glaciologi där. :P