fredag 3 februari 2012

Power-Hermione strikes again

Uttråkad på föreläsning. Well, jag antecknar i alla fall ganska bra, vilket är mer än resten av klassen gör. Alla verkar lite allmänt osäkra på om det här är relevant för oss eller inte: det känns mer biologi än biogeo. Jag längtar tills vi får läsa en kurs utan biologer igen (vilket vi iofs gjort större delen av den här kursen), för man känner sig inte lika dum i huvet då.

Fast!!, jag måste säga att jag känt mig rätt smart den här kursen. Kanske inte i början, men sen efter första veckan tog jag tag i det här med att renskriva alla mina anteckningar (som jag tagit duktigt på alla föreläsningar, som jag dessutom gått på. 100% närvaro har jag nog inte haft sen mellanstadiet....) och fan vad jag lär mig bättre. Det är helt sjukt. Jag har gått runt i flera år nu och försökt komma på vilken min bästa studieteknik är, och efter att prata med mina växter (vilket jag konstant gör annars. "Lyssna nu, palmen, skillnaden mellan en eudikotyledon och en monokotyledoner - det är en sån du är - är..."), tror jag stenhårt på det här med renskrivningar. Har jag väl skrivit ner någonting två gånger så sitter det liksom ("skillnaden mellan en C4-växt och en CAM-växt är att C4 har en rumslig separation mellan initial kolfixering och Calvincykeln, medan CAM har en separering i tid." - "Kan du ta det där på svenska?" - "Nu förstår jag varför du går så tidigt från alla tentor, du har ju memorerat boken!" - "Fan, Ellen, nu blir jag stressad inför tentan...").

Kanske borde blogga om något mer exciting än skolan (wohoo, börjar jobba igen på måndag), men den här insikten om hur jag ska plugga är värsta grejen för mig. Typ som att man gått runt i flera år och trott att man är snudd på blind, och så visar det sig plötsligt att man bara haft solglasögon på sig hela tiden.

Den här "inga omtentor"-policyn vi har för 2012 känns alltså inte omöjlig, vilket är nice, för straffet att dricka en Dr Pepper med körsbärssmak och ha grön ögonskugga på sig känns det som att jag kan klara mig utan.

Fast fan, högmod straffar sig alltid. Bara för att allt känns så jävla bra och kaxigt ("ska du jobba på måndag? Men det är ju inläsningsdag! Fast du kan ju redan allt...") kommer jag säkert faila tentan. Ska dock faila den spektakulärt om så är fallet.

True story.

2 kommentarer:

Ch sa...

Jag känner igen det där. Nu, sista terminen i gymnasiet, har jag hittat motivation att läsa igenom allt och renskriva anteckningarna samma dag osv. Känns bra, men det hade ju kunnat komma tidigare...

Ell sa...

HAHA, ja, men exakt så! Varför kom jag inte på det här på typ gymnasiet? Varför har ingen sagt något???