lördag 25 februari 2012

10 namn som varit bättre än Estelle Silvia Ewa Mary

Jag är - om någon nu skulle ha missat det - emot monarkin. Inte bara hobbyemot eller tycker att det är tråkigt att läsa om kungafamiljen hela tiden: jag vill verkligen ha bort dem och ha president i Sverige. Det vore fantastiskt faktiskt. Jag skulle gärna säga att rojalister är typ de jag har svåraste för efter kreationisterna, meeeen jag känner för många rojalister för att faktiskt våga säga det. I vilket fall som helst hatar jag monarkin.

Meeeeen det betyder ju inte att jag inte kan ha åsikter om kungahuset. Till exempel kan jag tycka att de kunde ha kommit på något betydligt bättre än Estelle Silvia Ewa Mary - även om jag inte är upprörd och förbannad över namnet som vissa andra är (men som sagt, ska man verkligen säga att någon har ett fult namn om man heter Herman?).

Här kommer min awesome lista på tio namn som faktiskt varit bättre:


  1. Strawberry Cheesecake Ninja Priestess
    Tycker egentligen inte att det här namnet behöver en förklaring. Blev ytterst ledsen när jag insåg att de inte valt det, eftersom det är mer eller mindre perfekt. Herman skulle fortfarande vara förbannad, det har en internationell touch, och det bara skriker kunglig badass om det.
  2. Peach
    Princess Peach! Vi hade parat ihop henne med en rörmokare vid namn Mario, genmanipulerat fram gigantiska köttätande växter, och BOOM Sverige hade blivit nördkulturens mecka. Men nähä.
  3. Princess Consuela Bananahamock
    Jag är övertygad om att det gick till såhär. Vickan ligger och föder och är (vilket jag föreställer mig att alla födande kvinnor är) hysterisk: "PRINCESS CONSUELA BANANAHAMMOCK!" Danne: "Men alltså ska vi inte vänta med att bestämma namnet tills efteråt?" Vickan: "MEN JAG ÄLSKAR VÄNNER!!!". Efteråt enades de för att köra på Estelle istället, för att behålla Vänner-temat.
  4. Zelda
    Behöver det ens en motivation? Att en prinsessa heter Zelda hade en gång för alla lärt alla att det är prinsessan som heter Zelda och att Link faktiskt heter Link!
  5. Leia
    En prinsessa vid namn Leia hade lett en revolution mot sin elaka pappa (Danne blir lätt evul inom ett till två år), skapat fred i galaxen, och störtat rymdimperiet. Men nä, nä, skit i det då...
  6. Fatima Aisha Zubeyde Mary
    Internationellt och bra: det bästa med det här är att SD hade gått i taket. Faktum är att det är det enda argumentet som behövs, om ni frågar mig...
  7. Robin Kim René Jean
    Eftersom alla de här namnen är könsneutrala hade de kunnat kalla ungen Robin och konsekvent pratat om den som 'hen'. Ännu bättre om vi - som Trams pappa föreslog - tar bort beteckningar som 'kung' och 'drottning' och bara kallar regenterna för 'henrik' (från det könsneutrala 'hen' och 'riket').
  8. Jesus
    Dels för att det är könsneutralt (se punkt 7) och för att det vore H-I-L-A-R-I-O-U-S.
  9. Ska hon representera Sverige eller inte?
  10. Love symbol #2, the artist formerly known as Princess
    För att det skämtet är never not funny.
Men, men, man får väl säga att Estelle Silvia Ewa Mary är bättre än typ Katarina Eleonora Silvewa Maria i alla fall...

True story.

4 kommentarer:

hanna sa...

Jag har alltid trott att riktiga rojalister är lite utrotningshotade, men insett att jag har fel på senaste åren asså.

Hur kan man digga något odemokratiskt men samtidigt vilja leva i en demokrati? Knäppt!

IKEA är mitt favvo av förslagen, antar att det skulle vara tilltalsnamnet... Drottning IKEA. Ligger fint i munnen.

Ell sa...

Hahaha, ja, jag trodde bara det var typ pensionärer som var det, och så visar det sig att halva klassen är det och man blir kallad landsförrädare? Är chockad...

Indeed it does. :P

Emma sa...

Jaaa IKEA. Det har ju också Vänner-anknytning!!

Ell sa...

Det borde de ju ha tänkt på!