torsdag 14 oktober 2010

Bostadstips från mig och min bror

Min bror satt och kollade på lägenheter nyss, men konstaterade snabbt att han inte vill ha en lägenhet på bottenvåningen eftersom han "tror att risken för att bli rånad är större då". Vilket ledde till en diskussion om vilket våningsplan som är säkrast att bo på.

Vi har i det här scenariot tänkt oss ett hus med åtta våningar och en källare med fönster utan galler på (källarlägenhet med galler för fönstret eller utan fönster alls al'a krigsbunker räknas som absolut säkrast).

Rån utgör ju som sagt ett hot mot bottenvåningen, så där vill man inte bo. Det här gör att lägenheter högre upp känns mer attraktiva, MEN man får se upp ifall rånarna har en helikopter och landar på taket, för då är åttonde våningen ingen höjdare heller.

Vi har även räknat med en viss risk för flyganfall, och det gör att våning sex och sju är väldigt riskfyllda de också. I det fallet är det säkrare ju längre ner man kommer eftersom det ökar ens chanser för att överleva.

OM det börjar brinna är det också bra med en lägenhet långt ner. Brinner det över en hinner man springa ut, och brinner det under en kan man hoppa till säkerhet.

Bor man i Japan finns det förstås alltid en risk att Godzilla dyker upp, och då är teorin att man vill hålla sig där han viftar med frambenen. Högt upp är huvet, som man vill undvika, och långt ner är bakbenen som också känns farliga. Alltså blir mitten säkrast.

Som XKCD-fan (som dessutom läser Jurassic Park just nu) kan jag förstås inte låta bli att oroa mig över velociraptorrisken. OM de kommer in i hissen tänker vi oss att de inte når längre upp än att de kan trycka på knapparna som tar dem till våning tre och fyra, vilket gör det och allt under MYCKET osäkert.

Alltså har vi konstaterat att våning fem måste vara den säkraste. Något att lägga på minnet när man letar bostad!

True story.

2 kommentarer:

Chriss The Ninja Pirate sa...

Hahahaha, det sjukaste var att när jag började läsa inlägget var det första jag tänkte "Man måste ju räkna med raptorerna också! XD

Ell sa...

Det är för att du är en rationellt tänkande människa. Raptorer måste alltid vara med i beräkningen! XD