lördag 13 februari 2010

Catching up

Oj, vad jag inte har bloggat på senaste tiden. Två gånger på två veckor? Jag minns inte ens sist jag bloggade så lite. Meeeen i brist på annat att skriva om kan jag skriva om filmerna jag ser på den här helgen! Jag försöker nämligen se massa Oscarsnominerade filmer innan själva galan, och det blir ju en hel del... Anyway!

Jag och mamma såg Julie & Julia igår, och jag tyckte den var jättecharmig. Meryl Streep var jättebra som man kunde förvänta sig (jag tycker lätt hon ska vinna Oscarn för det, fast det tyckte jag redan innan jag såg den...), och den var allmänt mysig bara. ^^

Sen såg jag An education, som också var ganska bra, men jag skulle nog inte säga Bästa film för den (dock skulle jag inte bli så besviken om Carey Mulligan vann över Meryl Streep faktiskt). Budskapet var inte så in your face som man kunnat tro, men ändå lite för tydligt. Nick Hornby skrev manus, men hade antagligen skrivit en bok bättre (fast nu är det ju baserat på en bok, så det kanske var det näst bästa). En Oscar för Nick Hornby vore dock sjukt nice, även om det kanske inte är alltför välförtjänt...

Idag såg jag Upp, och början var sååå söt. Den förtjänar sin Oscarsnominering för Bästa film (inte bara Bästa animerade utan Bästa film!!!) bara för öppningsmontaget om Carls liv. Över huvud taget var den jättebra (jag fattar inte att det är en barnfilm!), och jag skulle inte alls klaga om den vann Bästa film (trots att jag nog hejar på District 9 där, något måste den vinna).

Eftersom jag ser The Lovely Bones nu så får ni lite snabba kommentarer på de andra Oscarsnomineringarna jag sett tidigare. Jag vet att ni älskar det här!

Avatar... förtjänar inte att vinna Bästa film (vi har sett det förut) eller Bästa foto (vad i filmen är äkta liksom?), men alla award för visuella effekter måste nästan gå till den här, för det går inte att komma ifrån det faktum att den är sjukt snygg. Cinema reborn typ.

Både jag och Dreaner är förbannade på att Sharlto Copley inte blivit nominerad för sin roll i District 9, för OMG han är fantastisk. Han improviserade hela filmen liksom! Hur som helst har den iaf blivit nominerad för Bästa film, så jag hoppas nog på att den ska vinna det bara för att kompensera. Men det är trots allt en sci-fi-film som lutar åt b-film, så det kommer nog inte hända...

Helt ärligt förstår jag inte nomineringarna för Up in the air. Den var bra, men jag ser inget Oscarsvärdigt i den, varken i filmen eller George Clooneys rollprestation. Dock kan jag se att någon av tjejerna vinner Supporting Actress, men jag har inte sett de andra nominerade, så jag kanske inte ska uttala mig.

Jag älskar det faktum att Inglorious Basterds blivit nominerad! Jag menar, jag tyckte den var asbra, men jag älskade slutscenerna för det finns ingenting som ger en en sån adrenalinkick som lite ultravåld liksom. Men att den blev nominerad för Bästa film? Get out! Cristoph Waltz förtjänar helt klart Supporting actor, vem annars kan göra nazister så hett och så... charmigt?


Coraline... nej. Om Upp inte vinner Bästa film måste den vinna Bästa animerade, och i ärlighetens namn har Coraline ingenting att komma emot den. Den var inte dålig, det är bara det att Upp är mycket bättre. Dock vore det kul om Henry Selick blev lite uppmärksammad utan att bli överglänst av Tim Burton.

The Lovely Bones borde vara så mycket bättre än den är, men den blir misshandlad av en CGI-tokig Peter Jackson. The movie is about emotionality. Where is it? Well, den är där. Den har en fantastiskt cast, med en jättebra Mark Wahlberg (okej, när är Mark Wahlberg INTE bra?), en awesome Stanley Tucci som kanske förtjänar Supporting Role mer än Cristoph Waltz, Rachel Weisz som är skitbra (och skulle vara fantastisk om hon fick mer screentime), och Susan Sarandom som comic relief (vilket hon gör bra). Problemet är scenerna med Saoirse Ronan i himlen - hon gör dem jättebra, men det är för mycket specialeffekter för att de ska passa.

Nej, jag var ganska besviken på den filmen, och jag hade höga förhoppningar så det är ju segt. Jag tror jag ska läsa boken dock, för det är inget fel på historien, det är bara filmen som inte gjordes ordentligt.

True story.

4 kommentarer:

Trams sa...

Oooh, jag visste ju att jag redan ville se Julie & Julia! Men nu vill jag ju se fler av de här filmerna!

Varför är jag alltid så dålig på att se filmer men ser en bisarr mängd tv-serier? XD

Chriss sa...

Åhh, jag borde också catcha upp på de filmerna... Jag har typ bara sett två av dem XP

Moonpaw/Amanda sa...

Läs Lovely Bones, boken är faktiskt riktigt bra! Jag blev också besviken på filmen...

Ell sa...

Trams: Jag vet inte, för det går ju MYCKET snabbare att se en film! XP

Chriss: Du får sätta igång! XP

Amanda: Ah, men då ska jag definitivt låna boken på bibblan!