måndag 22 januari 2007

Nu styr jag upp det här

Jag effektiviserar typ allt i mitt liv nu, har jag kommit fram till. "Oj vad gay" tänker ni. "Nej, tvärtom" säger jag (varför vet jag inte, jag bara gör det).

I höstas lärde jag mig till exempel att om jag ska hänga med till Martin och sova i Uppsala på söndagar så måste jag på något sätt forsla mina idrottskläder till skolan dagen därpå, och efter att ha misslyckats med att ta en avstickare förbi mig och sen åka till Uppsala utan att komma allt för sent så insåg jag att jag var nog tvungen att tänka tvärtom: inte "hur ska jag få idrottskläderna till Uppsala och sen skolan" utan "hur ska jag ha idrottskläderna i skolan på söndagar". Lösning: numera tar jag med mig idrottskläderna på fredagar så slipper jag oroa mig (och om jag inte sover i Uppsala slipper jag tänka på dem ändå).

Ett annat intressant problem är ju alla grejer man behöver använda på morgonen, typ smink, deo, hårspray, och sånt där. Tandborste, typ. Det blir ju lite omständigt att behöva plocka ner allt det där varje gång man ska iväg, speciellt som sånt kan uppstå helt improviserat ibland och då är det ju sjukt jobbigt att komma ihåg det där varje gång - dessutom blir ens tandborsta ju helt sjukt äcklig varje gång man har den i väskan bara sådär. Lösning: skaffa dubbel uppsättning av allting och ha en liten hårspray i väskan jämt (för man vet aldrig när man behöver det!).

Dessutom har jag kommit fram till att det är otroligt deprimerande att behöva komma hem efter helgen och upptäcka att ens rum ligger i ruiner efter en vecka av "hmm, vart ska den här vara? Skitsamma jag lägger den på golvet"-tänkade. Jag menar, man blir inte peppad till att göra något alls av det: allra minst att faktiskt ta itu med det och städa. Lösning: städa på torsdagar, innan jag sticker iväg för helgen. Då kan man dessutom inte skjuta på det hur länge som helst!

Tyvärr spelar det ju ingen roll hur väl man planerar och tänker ut bussar och har sig (det slog mig att det är tre byten mellan Uppsala och skolan - fattar ni hur mycket som kan gå fel när man åker med fyra olika bussar och tåg!?), för helt plötsligt kör den där jäkla Uppsala-bussen i typ tre kilometer i timmen, och då kan man inte gå fram till chauffören och bara "du, jag städade faktiskt rummet i torsdags - kör fortare!". Och inte fan blir det bättre av att det är reklam för Carl von Linné överallt eftersom hela Uppsala såklart kommer vara i extas hela året eftersom han var en så otroligt fantastisk nörd (precis som alla andra där!), som... som... nej, nu jävlar blir det en Uppsala-diss!

That's enough of that shit.

Veckans ^^
Jag tror jag ska försöka orka mig igenom veckan genom att tänka på helgen: Martins familj är bortresta, nämligen.

Veckans ^^ #2
SMHI säger att det ska vara snö hela veckan och förutom att det är för jävligt eftersom det är så cepekallt överallt så slipper man iaf det oändliga mörkret som försökt vinterdeprimera ihjäl en: och det är rätt bra!

Dagens >_<
Det var såklart tvunget att vara sån där smältbar snö som gör att man tvingas gå runt med blöta skor hela dagen. Jag HATAR blöta skor! Andra människor kanske tycker att det är obehagligt, men det finns nog INGEN som lider så hårt av det som jag gör!

1 kommentar:

Svedski sa...

Smart! Smarta lösningar är bäst! Jag måste absolut hitta en samrt lösning till att lägga mig i tid... jag har kommit på ett sätt att komma i tid till jobbet iaf! Jag planerar att gå hemifrån en halvtimme innan jag börjar för att gå sträckan som tar 10 min, då brukar jag komma nån minut innan jag börjar! Heja mig!