måndag 22 januari 2007

10 things I hate about Uppsala

Här kommer en skitbra lista!

  1. Uppsala är Sveriges fjärde största stad
    Varför hatar jag det för? Man kan ju tänka sig att en storstadstjej som jag ska älska det, men det är just det som är problemet: Uppsala är ingen storstad! Det är en skitliten jäkla stad, och om det är Sveriges fjärde största - hur litet är det här jäkla landet egentligen!? Man får ju klaustrofobi för mindre...
  2. It's me, my bike and the snowlady
    Okej, jag vet att växthuseffekten är skitdålig och att man borde cykla mer, och så vidare, men ärligt talat - allt jäkla cyklande går mig rejält på nerverna. Man står halv åtta och väntar på bussen, det är flera decimeter med snö, och ändå ser man minst tio jäkla cyklister glida förbi en under de två minuter som man står där och väntar, som om det vore nåt jäkla tour de france! Hurtiga människor på morgonen är det värsta jag vet, och det blir fan inte bättre när man väl kommit in till själva "stan" och står vid Centralen och väntar, tänk er IKEA under readagarna en bra lördag efter löning typ - fast cyklar! Jag blir tokig...
  3. Den feta magneten som hela stan är byggd på
    Jaså, ni har aldrig hört talas om den? Nej, det har inte jag heller, ärligt talat, men jag tror inte det kan finnas någon annan förklaring till att så fort jag kommer dit tappar jag helt all koll på väderstreck och hela grejen, stadsjäveln fuckar bokstavligt talat upp hela min inre kompass, vilket är jäkligt jobbigt eftersom jag ändå har ett rätt bra lokalsinne! Visserligen har jag inte lyckas gå vilse - än så länge - men det är ju lite jobbigt när man inte vet om man är på väg åt rätt håll eller inte och måste lita på Martin, lix. Hah, så dum är jag ju inte. -_-
  4. Hört talas om extrema väderförhållanden?
    Ja, alltså, om det regnar i Stockholm - då öser det ner i Uppsala. Om det öser ner i Stockholm - då haglar det i Uppsala. Om det haglar i Stockholm - ja, you get it. Det är alltså skitmysigt att komma dit och typ behöva gå 200 mil i regnet, eller sitta fast i snökaoset i en livsfarlig buss, eller nåt.
  5. Deras ghetto heter Gottsunda
    Och det där är det ungefär lika farligt som i en chipspåse. Om man bortser från chipsen alltså, så roligt är det inte där. Inte blir det bättre av att allt stänger klockan 20.00 (utom pizzerian) där, så kommer man senare kan man ju glömma att få mat, eller vad man nu kan tänkas behöva... från Willy's.
  6. Man tar bussen till stan
    ...och plötsligt är man fattig som fan. 20 spänn ska de jäklarna ha för en enkel biljett, och sen finns det ingen vettig förklaring på hur länge de räcker heller - vilket är en rejäl bitch, måste jag säga. Räcker de bara för en busstur, eller? Om de äntligen skulle ta och styra upp det där får de gärna fixa barnbiljetter också, orka betala sådär jäkla mycket!
  7. Sjung om studentens lyckliga dar
    Eller skjut dem, välj själv. Överallt ser man den där grejen som av någon anledning kallas "nationer" som jag inte fattar ett skit av, förutom att Martin av någon outgrundlig anledning skrivit in sig i Göteborgs nation. Hur dum får man bli, egentligen - Stockholm ftw! Inte blir det bättre av att varje nation har ett litet hang-out någonstans i stan så när man minst anar det ploppar det upp små landskapssköldar och skrämmer skiten ur en. Tänk om jag helt plötsligt skulle hamnat i Värmland, lix!?
  8. Ja må han leva i 300 år
    Seriöst, nu, Uppsala, snubben är inte ens född i stan, och ni är ändå helt galna över det här med att han skulle fyllt 300 år om han nu levt. Vadå "skullt fyllt om han levt" - det finns väl inte en jävel som lever så länge för det första? För det andra så I don't give a shit, ärligt talat, den lilla tid som mina lärare i lågstadiet terroriserade mig med kunskap om hans whatever var tillräckligt för att få mig att inse att "nej, det här skiter jag i!". För det tredje var han ful som stryk, och för det fjärde var han kort.
  9. En fallossymbol som tågnamn? Varför inte!
    Mest av allt hatar jag nog Upp-"jag väntar inte på någon!"-tåget, och det är väl ingen hemlighet att det röda "lilla" tåget har sitt ondskans högsäte i just Uppsala, och därför kan man ju bara förutsätta att det följdaktligen är Uppsalas fel att man a) missar det jäkla tåget varje gång man tar pendeltåget eftersom det alltid är sent och Upptåget waits for nobody, b) hamnar på Arlanda i typ en och en halv timme och tvingas stå där och mer eller mindre frysa ihjäl pga "omständigheter" som man inte ens får förklarade för sig, och c) ibland måste vänta alltför länge i Upplands Väsby när det tågfan strular - och don't even get me started on Upplands Väsby, är allt jag säger.
  10. Att det tar minst två timmar att ta sig dit - om man inte har flyt
    (Vilket man aldrig har!) Jag vill att Martin ska bo i Stockholm istället och typ gå på KTH och kunna få ett jobb. Inte bli insektsälskare i en skitstad som det tar tid att åka till så att man bara hinner träffas på helgerna, för jag vill träffas mer! Okej, jag erkänner att Uppsala är närmare och bättre än typ Lund eller Luleå, men fortfarande: borta bra, men Stockholm bäst!

That's enough of that shit.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vem skulle ha fyllt 300 om han levt? O_o Nu känner jag mig så där okunnig igen. Jag skulle ju sluta vara ovetandes om allt!

Annars lider jag med dig. Uppsala har aldrig kännts som en speciellt bra stad faktiskt.
Men jag har svårt att tro att det finns fler som cyklar i Uppsala än i Umeå. Seriöst, det finns fler cyklar än människor där.

Ell sa...

Carl von Linné! XD

Jag vet inte, jag tror de städerna kan ha en liten tävling med varandra eller nåt...

Anonym sa...

Haha, ingen stad har fler cyklar än Uppsala. Den är mättad som vi kemister säger.

Anonym sa...

"Man står halv åtta och väntar på bussen, det är flera decimeter med snö, och ändå ser man minst tio jäkla cyklister glida förbi en under de två minuter som man står där och väntar, som om det vore nåt jäkla tour de france! Hurtiga människor på morgonen är det värsta jag vet, och det blir fan inte bättre när man väl kommit in till själva "stan" och står vid Centralen och väntar, tänk er IKEA under readagarna en bra lördag efter löning typ - fast cyklar! Jag blir tokig..."

FYFAN VAD JAG HÅLLER MED!

Ell sa...

Martin: Du är verkligen sjukt nördig! ;P

Hanna: JA MEN ELLER HUR!?

Svedski sa...

Jag lider med dig... Fyfan! Dock måste jag börja leta efter utbildningar själv, även i Uppsala >.<