torsdag 8 juni 2006

Long way down

En av de bra grejerna med igår som jag inte nämnde var det faktum att jag inte delade ut några tidningar. Alls. Tidningsutdelande är nämligen en grej som jag tillbringat många av mina tisdagar med det senaste halvåret, eftersom jag har en irrationell skräck för sommarjobb men ändå behövde pengar till i sommar. Nästa år tänker jag definitivt inte hålla på med det här längre (vad ska man säga? Tidningsutdelande är det näst bästa jag vet, förutsatt att det enda jag vet är hur man skiter), utan planerar att skaffa mig ett "riktigt" jobb. Som jag nämnde tidigare verkar 7-eleven lovande, eller nåt åt det hållet.

Det finns mycket intressanta saker att störa sig på under tidningsutdelande, faktum är att det är ganska underhållande att se hur ens sätt att bedömma människor förändras. Till exempel hatar jag alla människor som har "Ej reklam, tack!" på sina lådor, och framför allt "Ej reklam, tack! Tänk på den svenska skogen", inte nog med att de ger mig extra arbete och mindre betalt (ju mer reklam desto mer betalt, och för att dela ut reklamfritt måste jag krångla massor), de ger mig dessutom dåligt samvete också. Riktigt dåliga dagar har jag alltid lust att skriva ett argt brev till dem och be dem ta ner sina jobbiga skyltar, "jag är vegetarian och har massa bra åsikter, men jag behöver verkligen pengarna, fördöm mig inte!", men jag har låtit bli. Hittills i alla fall, vem vet vad jag gör sista delningen?

För att återgå till något roligare, men fortfarande pappersbaserat: böcker. Jag önskar verkligen att jag orkar läsa mer böcker, som det är nu läser jag knappt serietidningar (det säger allt med tanke på att jag älskar Kalle Anka), och än mindre böcker. Det händer att jag får ett ryck och läser lite i The Star Wars Trilogy, men det är inte ofta, och så länge jag inte läser ut den kan jag inte börja läsa om The Da Vinci Code (som jag vill ha läst om innan jag ser filmen), och utan det... ja, då kan jag inte läsa något mer. Dan Browns två andra böcker till exempel, Deception Point och Digital Fortress till exempel, framför allt den första som Wombat konstant tjatar om, enligt honom är den fantastisk: och jag litar på Wombat när det gäller sånt. Dessutom tipsade Trams mig om en bok imorse (okej, inte imorse, men jag hade just vaknat), som lät underbar. Atlantis hemlighet av David Gibbins som har beskrivits som en korsning av Indiana Jones och Dan Brown... behöver jag säga mer?

Ja, Wombat förresten, förutom att han lever och har hälsan i Skåneland och ska se Dead Mans Chest med mig, Chriss och Louise på premiären så har han lyckats med det stora konststycket att få IG i matte a. Jag trodde seriöst inte det var möjligt att få det om man klarat av matten i nian (vilket han gjorde, om det inte var underförstått), men Wombat är ju som han är (och klart värd en applåd), och Monster-Maggan också. Som han själv sa "men tycker inte du att det är nått skumt med läraren om 9 elever i mp1 har IG", och jag håller med, jag har varit med på en av hans mattelektioner och deras lärare var inte bra. Jag fick ju sätta mig och lära Ahlman hur man skulle räkna ekvationer, vilket lyckades så bra att han fick G på sitt prov sen. Go me, ner med Monster-Maggan!

Nu ska jag aningen sätta mig och skriva lite mer på Jakten på den magiska grunkan eller kanske försöka läsa lite så jag kommer igång med det. Enda gången jag faktiskt läser mycket är när jag solar, men pga tragiska (!?) omständigheter har det inte blivit så mycket av det på senaste tiden, vädret har bara varit en orsak. Får se hur det går imorgon, har man inget att göra på dagarna så kan man lika gärna bli snygg samtidigt. ;)

That's enough of that shit.

Dagens ^^
Att Hanna sprungit och vunnit på Färdlektyr.nu är väl bara för grymt och välförtjänt. Läs hennes novell om ni kan, den är underbar!

Dagens >_< Regn när man delar ut tidningar är verkligen bland det sämsta man kan råka ut för.

Dagens -_-
Att Lillasyster inte kan något om datorer och tror att allt som går dåligt för datorn är mitt fel är verkligen fett störande, och jag orkar snart inte mer.

Dagens :O
Hanna har högre pagerank än mig enligt Google, så jag föreslår att ni alla skuttar in på min sida så mycket ni kan så att jag slår henne! ;)

Dagens Ò_ó
Att Blogspot vägrar publicera det här hela tiden börjar gå mig på nerverna. När det är klart ska jag fan ha en kaffe. (Nu pallar jag inte längre! När du läser det här har jag antagligen svurit ett antal gånger, OCH druckit kaffe... skitblogg...)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vet du, jag önskar också att jag orkade läsa fler böcker. Börjar kännas grymt konstigt att varje gång jag lyfter på en bok så lägger jag ned den lika fort eftersom jag börjat tycka det är tråkigt att läsa. Så jag hoppas nu att mitt sommarlov ska börja göra så att jag kan läsa igen för jag har verkligen mängder av böcker som jag inte har läst än.

Och tidningsutdelande, jag kan inte säga annat än att jag förstår dig.

Tror att jag också borde hitta ett riktigt jobb till hösten, kommer ointe att få sommarjobb av komunen nästa år så jag borde väl hitta något annat jobb, den stora frågan är väl vad? XP

Och nu borde jag göra mig klar och sticka iväg snart. Sista dagen sen avslutning i morgon, snart har jag looov! ^^

Ell sa...

Men visst är det irriterande? För bara ett år sen läste jag jättemycket, jag försökte gömma mig bakom hyllorna på träslöjden bara för att läsa något, men nu bara... nä. :S

Vi borde skaffa jobb tillsammans nästa år, typ starta en internetfirma som Knapp.nu :P Synd bara att alla bra idéer är upptagna! :O

Yay, heja dig! :D

Anonym sa...

Ja men precis! Jag kunde knappt vara utan att läsa! Jag läste ju på precis allt bara för att ha något att läsa! Men nu måste jag tvinga mig själv att läsa! X/

Ja det borde vi! Vad taskigt att ta alla bra ideer bara! X/

Heja mig! Jag kom enligt min klocka precis i tid, enligt min kompis klocka var jag fem minuter försenad. Så jag går efter min. XP