onsdag 14 juni 2006

"Do it because of the trees."

Sååå, nu har jag fixat en födelsedagspresent till min mamma! Blev en bränd CD precis som förra året, men det är ju hon som skriver ihop en lista på låtar och vill ha en, så jag klagar inte. Dessutom fick hon en film av mig i Mors Dags-present så det kompenserar lite, och så har ju ett skitsnyggt fodral till. ^^

Värmen börjar bli lite överdriven tycker jag nästan, hela igår sprang jag runt och dog för att det var så varmt. Visst, det är bättre än när det var snö, men måste den överdriva så mycket? Det störande är att min mamma inte verkar fatta hur olidligt varmt det är här uppe på övervåningen (mycket värre än på undervåningen, upplysningsvis), och bara dissar mig när jag klagar. Men ärligt talat så är det verkligen för varmt här uppe: det går inte att vistas framför datorn längre stunder på dagarna, för då dör man (men jag har två knep för att överleva: jag duschar kallt på morgonen, och sen spolar jag iskallt vatten på pulsen på handlederna med jämna mellanrum, det är gudomligt).

Martin var här och sov inatt också, och det var ju trevligt, inte helt oväntat. Nu har dessutom mina planer på att dra ut till landet i övermorgon ändrats, vilket gör att vi kanske hinner träffas några gånger till innan Chriss kommer hit, för efter det kommer jag som bekant vara upptagen fram till augusti (och då flyttar han till Uppsala, kan det blir mer osmidigt?). Men nu får vi som sagt lite tid till, om han är ledig, vill säga.

Är nästan klar med Return of the Jedi, har tjugo sidor kvar som jag tänkte läsa när jag skrivit det här. Den boken var så otroligt bra, så mycket bättre än vad jag trodde när jag köpte den: jag kan verkligen se allt framför mig, och känna precis som alla karaktärer gör, det är helt otroligt. Och så finns det hur mycket fina citat som helst med där, mitt favorit för tillfället är när Leia säger "do it because of the trees". Det går inte att förklara varför det är fint om man inte läst det i boken, men det är bara så underbart.

"But that's not why they should help us. That's why I used to do stuff,
because it was in my interest. But not anymore. Well, not so much, anyway.
Mostly I do things for my friends, now - 'cause what else is important?
Money? Power? Jabba had that, and you know what happened to him. Okay, okay, the point is - your friends are . . . your friends. You know?"

Jag är så kär, det är så underbart, underbart, underbart, liksom, det går inte att beskriva. hela scenen när de pratar med ewokerna, även om det inte är med i filmen så går det bara rätt igenom mig, fast det fastnar liksom halvvägs och stannar där. Jag vet inte varför det var så bra, inte bara citatet som jag just skrev, eller "do it because of the trees", allt var bara, så enkelt, så sammanfattat, så rätt. Jag förstod, det var uppenbart, helt plötsligt var det så uppenbart varför de måste störta imperiet, varför man alltid måste stå för det man tror på och göra det som är "rätt". Jag bara förstod, och det var så... obeskrivligt, typ. Jag trodde inte att en bok som inte var skriven av JRR Tolkien kunde beröra såhär mycket, allra minst Star Wars, men det kunde det visst. Och det är väl också förklaringen till att jag är Star Wars-nörd, antar jag.

Men nu har jag bara tjugo sidor kvar eller nåt sånt, och det är lite tråkigt, tycker jag. Det är nästan samma känsla som när man ser de sista minutrarna av filmen, efter att de sprängt dödstjärnan och man vet att "snart, snart är det över... och sen levde de lyckliga i alla sina dagar", och det är underbart och deprimerande på samma gång (ja, jag erkänner: ibland när jag sett Return of the Jedi vill jag bara lägga mig ner och gråta typ, för att jag aldrig kommer få vara med om det där, och för att det är så vackert, och för jag verkligen älskar det, fullkomlig oegoistisk och ren kärlek). Och jag måste sluta skriva om hur mycket jag älskar Star Wars, för det går inte att beskriva, och ni orkar nog inte lyssna mer.

Aja, nu ska jag väl försöka skriva lite (efter att jag läst ut boken, som sagt), och lyssna vidare på låtarna som jag laddade ner till min mamma. Gimme hope, Jo'Anna och You're My Inspiration var förvånansvärt bra, faktiskt (av Eddy Grant och Chicago). Började få ont i nacken, det är inte så roligt. :S

That's enough of that shit.

Dagens ^^
Det bästa som finns är nog att vakna bredvid någon man tycker om.

Dagens >_<
Jag HATAR att dela ut tidningar nästan lika mycket som jag älskar Star Wars.

Dagens :D
Att dricka cola, lyssna på musik, läsa Star Wars, och ligga i skuggan av garaget är faktiskt väldigt trevligt.

Dagens XD
Wombat, som vanligt, då, den här gången sa han "jag ska rita i Paint", och två minuter senare skickade han en bild på Mona Lisa. "Jag kunde gjort den bättre om jag haft mer tid" förklarade han, även om han senare erkände att det inte var han som gjort den.

Dagens -_-
VÄRMEN, och det talar för sig självt.

Inga kommentarer: