söndag 31 juli 2016

Review: Harry Potter och Fenixorden

Harry Potter och Fenixorden Harry Potter och Fenixorden by J.K. Rowling
My rating: 5 of 5 stars

Att läsa om den här är alltid lite ångestfyllt för jag vet att den kommer vara lite jobbig att läsa, för det händer sååå mycket dåligt och det är en väldigt lång bok. Allvarligt, bara att bära runt på den här tusen sidorna är jobbigt, sen kommer all Umbridge-skit ... usch, nej, den är jobbig.

Men grejen är, den är också skitrolig! I den här boken har Rowling verkligen räknat ut hur hon ska få sin humor att fungera, för det är så mycket fler roliga situationer och dialoger i den här jämfört med de tidigare böckerna. JAG ÄLSKAR DET. Några av mina favoritdelar är här: allt från ett tomtebloss som stavar "bajs" till Trelawney som jävlas med Umbridge genom att berätta för Harry att han ska leva tills han är gammal och får tolv barnbarn till Rons "från och med nu struntar jag i om mina teblad stavar Dö, Rön, dö, jag tänker slänga dem i soporna där de hör hemma" är skitroligt.

Och minns ni min teori från bok två om hur Draco och Ginnu har en "jag hatar Harry Potter"-klubb och att Draco hjälpte henne skriva dikten hon skickar på Alla hjärtans dag? I den här upplyser Draco Harry om att han skrev "Weasley är vår kung"-citatet. Så min teori är basically canon.


True story.

Inga kommentarer: