måndag 25 juli 2016

Review: Blodsmagi

Blodsmagi Blodsmagi by Tessa Gratton
My rating: 2 of 5 stars

Ehhhhh, jag gillade inte någon av karaktärerna i den här, de var alla tråkiga och platta och ... stereotypiska. Jag har sett dem och deras tragiska bakgrundshistorier i hundra böcker innan. Den enda karaktären jag gillade var farmor Judy (och lite Mary/Lilith om jag ska vara ärlig) men hon (de) var allvarligt underanvända, såklart.

Det kändes aldrig som den var på väg någonstans? Det som kändes som bokens klimax hände typ med hundra sidor kvar och sen var det typ bara ... okej?? Och nu då?? Det fanns inga stora avslöjanden kvar i slutet av boken, så det hände mest.

Och alltså, varför kan tjejer i böcker bara ha kort hår på grund av någon sorts trauma? Gudarna förbjude att hon bara vill ha kort hår av nån jävla anledning, neeej, det måste vara plot eller trauma eller någonting. Tjejer måste ha långt hår!! Hur ska vi annars veta att de faktiskt är tjejer?

Jag gillade atmosfären i boken dock, vilket är varför den får två stjärnor. Typ, om någon gör en moodboard av boken så skulle jag älska det. Så det var nice. Resten, inte direkt.


True story.

2 kommentarer:

bam sa...

Glöm ej, även lesbiska tjejer kan ha kort hår i böcker och filmer!

Uh.

Ell sa...

Sant! Men antar att det är underförstått att "traumat" är att de är lesbiska ....