lördag 15 augusti 2015

Det går bra nu

Det känns som att de flesta som läser den här bloggen också läser min Twitter eller känner mig IRL, så att jag har brutit fotleden är säkert ingen nyhet för någon av er. Det är lite anledningen till att min blogg den senaste veckan typ bara varit bokrecensioner, eftersom det känns alldeles för jobbigt att skriva något mer.

Ironisk titel, kan tyckas, för någon som har gips och ska ha det i fem och en halv vecka till. Speciellt för någon som mig, som gör yoga varje dag och tycker om att springa: det här med att inte kunna röra sig ordentligt är verkligen inte roligt.

Meen jag tror ändå lite på typ kosmisk ordning, och eftersom bruten fotled är en typiskt dålig grej måste universum kompensera med massa bra grejer. Och det har det faktiskt gjort! Till att börja med fick jag veta att jag får 20,000 för mitt exjobb när det väl är godkänt, vilket är en fantastisk summa. Jag trodde jag skulle få typ 5-10, så 20 ... all kinds of amazing. Känns extra bra när jag inte kan jobba och knappt lär få någon sjukpenning. SCORE.

Vad mer? JO. jag har fått en jobbintervju! Har sökt skitmycket GIS-jobb vilket hittills lett till en intervju där jag inte ens fick jobbet, men nu har jag en till på g, och det känns bra. Den förra intervjun fick jag via ett mkt standard mail, men här tog de sig tid att ringa mig och boka in en tid, och intervjuaren verkade jättetrevlig. Hon hade full förståelse för att jag behövde någon vecka att vänja mig vid gipset innan jag kunde åka iväg, så den är inte förrän i slutet av augusti. Ska förbereda mig asmycket och göra den bästa intervjun ever, för nu är jag jättetaggad på ett "riktigt" jobb.

Igår när jag var hemma en snabbis för att hämta post (bor för tillfället hemma hos mina föräldrar) hittade jag ett brev från tidningen Allas. Förutsatte att det var en refusering för novelltävlingen jag varit med i tidigare i år, eftersom novellen ifråga inte var mitt bästa verk (mest för att idéen var lite för kort för teckenbegränsningen). Tja, jag hade rätt i att jag inte vann novelltävlingen, MEN de gillade novellen tillräckligt mycket för att vilja köpa och publicera den i tidningen i alla fall. HURRAAAA. Känns så himla kul att det går bra för nästan alla noveller jag skriver. :D

Det gjorde mig även motiverad att faktiskt få iväg novellen jag skrev till Hemmets Journals kortromantävling. Jag började på den förra veckan, men efter den brutna fotleden hade jag ingen energi att skriva någonting och lät den ligga halvfärdig. Well, igår när jag kom ut till landet flödande inspirationen och jag skrev fem sidor eller något, som jag nu läst igenom. Jag tycker faktiskt den är ganska bra, även om det kanske inte är den typen av novell jag brukar skriva. Vi får väl se om de gillar den.

Så, okej, bruten fotled är sämst, men det känns som att det mesta andra går ganska bra för mig just nu. Jävligt gött får jag säga.

True story.

2 kommentarer:

Fantasy Realm ~ en fantasyblogg sa...

Hej!
Jag hoppas mailet kom fram :)

Ell sa...

Hej!
Det gjorde det! Jag har läst ungefär en fjärdedel. :P