söndag 11 juli 2010

Quidditch-SM 2010

Wohoo! Årets sporteven avgjordes ju i helgen... och jag pratar faktiskt inte om fotbolls-VM. Så okej, årets sportevent inom Harry Potter-fandomen i Sverige är väl en mer korrekt beskrivning av situationen, men det avgjordes i alla fall!

Jag var ju såklart där, glatt hejandes på det bästa laget: Dachau Death Eaters. Som ni ser var mina favoriter Pip (aka Dreaner) och Bror (aka Dreaners bror). Efter kritik från i lördags var jag även klädd i lagets färger idag!

Här är vi då, snyggingarna! Dachau (bestående av Jimmy, Bror, Rambia, Narnia, Raspen, M. Fisli, Filen, och Pip liggandes), samt deras cheerleaders (jaag, Elin, Frida, och framför oss Sanna och Linnea). Snyggaste laget av alla!

Snyggast fangirlsen hade de ju också! Jaa, jag blundar jag bjuder på det. Men kan man vara snyggare målad??

Om det här inte säger allt om Dachaus awesomeness, så vet jag inte vad som gör det!

Och vilka vann då?

DDE - TJALALALALALALA! DDE - TJALALALALALALA!

Så jäkla nice var det! Nästa år ska jag nog också spela. Dachau har ju sagt hela helgen att jag är den enda tjej som är manlig nog att få vara med där, men Stockholm Starfighters ska ju göra ett försök till har jag hört. Det blir ett svårt val!

True story.

16 kommentarer:

Christine sa...

Måste säga att jag tycker att det är lite tråkigt att ni valde att vara cheerleaders åt några "män" som tycker att koncentrationsläger är något att skämta om istället för att spela själva. Sa någon år 2010?

Ell sa...

Jag tycker det är dags att ta plocka ur pinnen ur röven och erkänna sig besegrad! Det är tråkigt för er att ni inte har någon humor och att vi är bättre kompisar med killaget, men det är faktiskt inte vårt fel att ni inte kan spela quidditch. ;)

Och varför vi inte spelade själva? Ställer du den frågan till alla som var med i publiken - eller gäller det bara dem som hejade på Dachau?

Som tjej år 2010 tycker jag att jag borde ha rätten att heja på ett lag där jag är kompis med de flesta som är med, snarare än ett lag med några bittra typer som som tror att en låtsassport är blodigt allvar! ;P

Linnea sa...

Jag lägger mig i här för några av de där männen råkar vara mina bästa vänner som jag umgåtts med flitigt på sistone! Är det konstigt att jag hejar på dem då? Nej. Jag har, som tur var, en helt egen och fri vilja. Med tanken på resultatet vågar jag säga att jag hejade på rätt lag också!

Rob sa...

Ett NAMN från ett koncentrationsläger är ingenting, vi har aldrig påstått oss vilja uppföra ett koncentrationsläger, Namnet passade in i vårt lag, och dödsätarna är inget att skoja om heller! De dödade mugglare, mugglarfödda och de brydde sig inte alls! ILLA! Nu är vi väldigt körda!

Sedan har jag för mig att du klagade på att vi använde blitzekrieg för våra jagare, var inte blitzekrieg en strategi som användes som var extremt effektiv? Det är det som beskriver oss, vi var effektiva! Slog ner hårt mot motståndarna. Sedan är det meningen att vårt lagnamn ska låta hårt vilket verkade sänka iaf din moral. Så sluta fuska med tre miljoner steg och spela ärligt så kanske du har en chans nästa år!

Rob sa...

Förresten så peppades vi otroligt av er fangirls! <3

Christine sa...

Men snälla Ellen, vad får dig att tro att jag vill vara kompis med killaget? Det finns en anledning till att jag valt att inte umgås med er... Sen har jag inte sagt något om att de inte var duktiga, för det var dom. När de lät bli att armbågas, vill säga. Tack och lov fanns det ju iaf någon med lite stake i det laget som bad om ursäkt.

Att jag frågade varför ni inte spelade hängde mest ihop med att ni hade ett lag först av alla.

Rob...där har vi väl just kärnan i det hela. Ni kan inte skilja på fiction och verklighet. Jag skiter i huruvida ni vill uppföra ett koncentrationsläger eller inte, det är jävligt osmakligt att göra referenser till och skämta om ett ställe där 40 000 människor brutalt mördades. Ingenting kan få mig att tycka annorlunda, och jag vet att det finns personer som håller med. Tyvärr verkar dom inte våga stå upp för den åsikten.

Rob sa...

Men om ett gäng människor som suttit på just det koncentrationslägret samlades och ville göra ett lag tillsammans så skulle det vara helt okej, de satt där tillsammans och vill uppföra ett namn på vad de har tillsammans, då skulle det vara helt okej. Namnet hänvisas till en plats där folk blev mördade, jag sörjer de som dog och därför bär jag vårt namn med stolthet.

Jag bad inte om ursäkt för jag spelade aldrig fult spel, jag gnällde visserligen när jag såg något som bröt mot reglerna men jag spelar alltid sjysst.

Sanna sa...

DDE forevahhhhhhhh! (Y)

elin sa...

jag hejar iofs bara på dde för att jag är hemligt förälskad i varenda en (för att de är män alltså) och för att jag önskar att de kan ta hand om mig för all framtid. helst genom att förtrycka andra folkgrupper medan de gör det.

Linnieazadsaf sa...

The Flying Errors spelade lika "fult" som DDE, imo. Sökarbattlet i första matchen var inte att leka med.

Sen KAN ju folk göra illa varandra utan att det är med flit.

Sanna sa...

word, elin. word.

Anonym sa...

Jag håller verkligen med Elin förutom att mitt dolda motiv är att jag vill ligga!!! Det är ju MÄN vi talar om. (Y)

Erik Rapp sa...

Christine, sluta tönta dig.

För övrigt spelade ditt lag, och speciellt du, fulast av alla. Många gånger sket du och andra i att gå och klappa och ni drog ner stämningen något enormt. Ni visade ingen sportslighet i varken spel eller för- och eftermatchuppförande. Åtminstone du har betett dig, både före och efter SM, som en P12:a i Gothia Cup.

Christine sa...

Erik, jag kan hålla med om att jag inte heller höll mig helt till reglerna i alla situationerna, men det var ditt lag som inledde turneringen med att vägra hälsa, sen påstå att klonken var "er" under uppvärmningen och så vidare. Men jag tror vi drar ett streck nu, det här kommer inte leda någonstans. Jag har min uppfattning klar om er, ni har er om mig.

Erik Rapp sa...

Du verkar klart basera dina uppfattningar på lösa, osäkra grunder. Att vi sa att klonken var "vår" var för att det var helt enkelt Oscar som bistod med den. Och nu var det ju inte så att vi höll på den innan matchen. Att vi sedan "vägrat hälsa" är ingenting vi heller medvetet gjort. Vi märkte ingen ansats till hälsning från Flying Errors som vi i sin tur vägrat.

Om du väljer att ha dina uppfattningar istället för att försäkra dig om att dom är korrekta är väl självklart ditt val, men jag avråder detta. Det kan bespara både dig och andra massvis med osämja i framtiden.

Jag är säker på att jag talar för hela laget när jag säger att det är synd att det blev otrevlig stämning mellan lagen, men det verkar uppenbarligen vara ännu ett fall av missförstånd och misskommunikation, som det vanligtvis är.

Miran sa...

Christine, den där jävla staden har hetat så långt innan nazistjävlarna skapade ett läger och ungefär över 1000 år innan Hitler pressades ur sin mor. De termerna må ha används som flitigast under Nazismen, men idéerna och termerna existerade Hitler ens tog makten. Och bör jag ens påminna om att flygplan, panservagnar och blitzkrieg inte ens kunde användas effektivt förrän just början av 40-talet, därav de populariserade och högst välkända militära vokabulären?

Sen så spelade vi inte fult, vi spelade tufft och inom regelramarna som hade satts upp. Jag sa specifikt till laget innan matchen att vi skulle spela regelrätt för att ni inte skulle få så mycket luft eftersom era fördomar mot oss var att vi skulle spela svinigt och fult för att vinna. Det enda mål ni fick MOT OSS var efter 15 steg inom målområdet som inte fick beträdas, och jag minns att det var VI som fick mål bortdömda för att klonken studsade innan den gick in, för att vi var inne i målområdet, för att den gick ribba in etc... medan andra lag fick sina mål godkända. Det var som att hela gänget var emot oss innan andra dagen där de insåg att vi faktiskt vann med stil och ärlighet. Jag vill påpeka också att det var du som slängde iväg klonken när du blev träffad av en dunkare i huvudet men jag gnällde inte ens när mina glasögon gick sönder efter närspel.

Det finns en anledning till att vi valde Dachau som namn. 1. Vi ville ha nåt som associerades med Tyskland, och det är självklart. De är kända för sina lagmaskiner i fotboll och handboll och disciplinen. 2. Dachau är ett kort och passande namn helt enkelt. 3. Finns det nåt ställe i Tyskland som inte användes till att mörda folk i andra världskriget? Du vinner ingenting på att förbjuda namnet och försöka glömma det. Förintelsen upplever sin funktion genom att ständigt vara aktuell och utbilda folk genom förståelse, inte censur.

Jag kan inte minnas att vi gick till personangrepp innan turneringen genom att skapa hånande FB-grupper/gå med i dem och klaga över andras kroppfysik. Så fort vi bildades så fick vi folk emot oss, förmodligen för att vi var ett killag. Vi började inte med provokationer utan hade bara som mål att vinna SM, men det var ni som startade, eller försökte starta, krig mellan lagen. Jag tror knappast att laget gick förbi er utan att ett ord sades, för jag klargjorde innan att jag inte accepterade fånigt uppförande utan att vi skulle visa respekt för motståndarna även om de inte gjorde det tillbaka. Det var säkert ni som sa nåt drygt när vi anlände och de som hörde det ville säkert inte hälsa då, för det var nåt sånt jag hörde från laget efteråt.

Apropå klonken, vi tog med den och därför hade vi rätten att börja använda den. Anledningen till att jag anmärkte på era dåliga förberedelser är att man som lag inte ska förväntas att bli tilldelad material under en cup om man vill träna, det är upp till en själv att skaffa fram det. Oscar tog med den, därför hade vi den under uppvärmningen. Jag sa sen att ni skulle få den de sista 5 minuterna, och det var rimligt med tanke på att vi knappast hade en halvtimmes uppvärmningstid.

Avslutningsvis vill jag bara säga att ni var mycket värdiga motståndare som förmodligen var det tuffaste lag vi mötte, men under den matchen var också reglerna oklara och vi var som försökskaniner som utsattes för ett experiment. Det hade kunnat gå helt annorlunda om reglerna var färdiga redan då, och hur annorlunda vet ingen. Jag vet bara att vi vann, ni hämtade upp underläget skitbra och kom tvåa, men i slutändan fick vi ändå fler poäng, applåder och komplimanger för vårat spel eftersom vi gjorde mål pga. vårat utsökta passningsspel, och inte för att vi spelade fult.