söndag 1 januari 2017

2016/2017

Normalt sett brukar jag börja de här inläggen med att sammanfatta läsåret, meeeen goodreads samarbetar inte, läsande gick inte så bra, och ingen bryr sig ändå om mina vackra diagram, så det får bli ett separat inlägg. Behöver ändå planera fler inlägg de kommande dagarna, så det är inga problem.

Aja, hur gick det med nyårslöftena jag hade? Weeell, som med allt annat 2016, not so good. Jag klarade ungefär hälften: jag kan enkelt springa en mil utan att stanna, jag klarade 50 mil total redan i oktober, jag har käkat i stort sett veganskt hela året, skickade in De Döda Bits Inte till förlag och har haft målade naglar HELA året (hur snygga de faktiskt varit alla gånger kan diskuteras, men i alla fall).

Sen skrev jag tyyyyp en novell per månad, nummer elva är halvklar och jag skrev kanske inte VARJE dag men jag försökte i alla fall, så egentligen är det bara tre mål jag absolut inte klarade: jag läste inte en bok på tyska det här året heller, jag läste bara 96 böcker och jag klarade ingenting på The Bucket List (fast ärligt talat behöver den uppdateras, en del grejer på listan bryr jag mig inte om längre).

I år tänkte jag nog att jag skulle skilja på mål och nyårslöften, så mina mål för 2017 är:
  • Spring 75 mil

  • Spring ett maraton

  • Skriv 10 noveller

  • Skriva till min brevvän minst en gång i månaden!

  • Baka en ny sorts bröd varje månad

Och sen har jag två saker som jag ser mer som löften:
  • Skaffa ett fast jobb

  • Bli blodgivare
Det första därför att jag känner att det är en förändring som måste ske i mitt liv nu, min nuvarande situation är fan inte hållbar, och det andra därför att det är någonting jag verkligen velat göra i flera år men fucking aldrig tagit tag i och nu är det dags. Första steget är att ta sig iväg till någon jäkla central under januari och se om det faktiskt är någonting jag får göra.

Känns som jag sagt "det ska jag ha som nyårslöfte" om typ tusen grejer de senaste dagarna, men nu minns jag fan ingenting och ärligt talat, om jag inte kommer ihåg dem, hur stora är oddsen för att jag faktiskt kommer göra skiten? Näe, just det.

True story.

1 kommentar:

Fredskronk sa...

Jag har min kontorsplats nio våningar över tappen vid Skanstull och är på jakt efter en blodgivarkompis. Lämnar bara detta här så att det finns antecknat :)