fredag 16 september 2016

Review: Funny Girl

Funny Girl Funny Girl by Nick Hornby
My rating: 5 of 5 stars

Jag lånade den här och tänkte "åh, jag har inte läst en Nick Hornby-bok på typ tio år, vi får se om jag gillar honom lika mycket som när jag var femton", men sen kollade jag upp det och det visade sig att jag HAR läst alla hans skönlitterära böcker (jag hade bara helt glömt bort Juliet, naked). Så jag antar att han faktiskt är en av mina favoritförfattare, jag bara glömmer honom ibland (och han skrev Wild???? Jag gillade verkligen den filmen).

Och ja, jag älskade den här boken. Jag vet inte varför, för om du bad mig beskriva handlingen skulle jag inte få den att låta spännande, men jag njöt verkligen av att läsa den, den var aldrig tråkig och full av karaktärer jag gillade. De kanske inte alltid var sympatiska, men jag gillade dem liksom.

Jag tror det faktum att jag med en gång gillade Sophie/Barbara var anledningen till det. Vanligtvis skulle det störa mig att läsa om en tjej som har bestämt sig för att flytta till storstan och blir känd och sen med en gång lyckas genomföra den drömmen, men inte den här gången. Jag var på Sophies sida från typ sida ett och hejade på henne, så om hon hade extremt mycket tur så missunnade jag henne det inte. Jag var bara glad för hennes skull.

Alltså jag gillade verkligen den här boken och jag förväntade mig inte det, så det var awesome.


True story.

Inga kommentarer: