fredag 1 juni 2012

Trondheim

Vet inte om det syns, men det står "Hell" på skylten. Wtf? Vad fan är Hell!?
Jag hatar mycket. Bland annat hatar jag Rikard Sjöberg, TV4 och studenter. Då kan man ju fråga sig: varför i helvete sitter jag och tittar på Postkodmiljonären Studentspecial? Kanske för att det är det enda som finns att titta på här på hotellet: innan dess tittade vi på ett helt efterblivet norskt program som hette typ Oppgraderingen som gick ut på att man svarade på frågor, typ "Vad har Pegeot för djur som symbol?" eller "Vem spelade Rocky?" och så uppgraderade de ens säng till en bättre typ. Ehhh?

Gud vad jag hatar studenter. Nu står de och sjunger den där jävla sången för folk också. Kan ni inte bara fucking DÖ?

Trondheim är nice, men regnigt. Vi har faktiskt turistat oss! Vi gick bort till Nidarosdomen som pappa pratade om imorse (alltså hur vet han ens att Trondheim hette Nidaros förut?). Sjuuukt stor kyrka! Eller ja, katedral är väl rätt ord. Gotisk arkitektur också, vilket vi väl alla kan enas om är den ballaste stilen på kyrkor i alla fall?

Man kunde dessutom gå in, och holy crap! Täby Kyrka, släng dig i väggen, säger jag bara (och det säger jag sällan). Eftersom katedralen är ashög var det sjukt högt i tak, toksnygga fönster, och så plötsligt när vi går där börjar det spelas hög, dramatisk fiolmusik: då är det någon orkester därinne som börjat öva. Sjukt coolt!

Något som är weird är hur jävla svårt det var att hitta någonstans att äta. Vi gick runt hela Trondheim och hittade *en* pizzeria. Där pizzorna dessutom kostade 110 NOK, vilket är typ 125 SEK. Jag börjar förstå varför de säger att det är dyrt i Norge!

Ett annat problem är var fucking konserten imorgon är!? Vi gick runt i hamnen i typ en timme och letade, men hittade fan inget jävla konsertområde. När vi återvände förstod vi av hemsidan att den flyttat, men vi har faktiskt inte fattat vart. Hemsidan är oklar, eller så är min norska bara crap. Vi har till imorgon på oss att räkna ut det, så det löser sig säkert. :P

True story.

Inga kommentarer: