torsdag 14 juni 2012

Askö (alltså... nya Askö)

Jag har faktiskt haft en rolig vecka. Helt ärligt, mer chill kursjävel får man leta efter. Man lekte sig igenom sina projekt, duggan klarade alla utan problem (ja, till och med den där jag bara myttade!), och hade i allmänhet massa fritid att göra vad man ville på. Askö är vackert, och livet är underbart, som sagt (det var vad Micke sa första föreläsningen: "kom ihåg det, det kommer på tentan").

Nu blire bilder!

Joachim är snygg på bussen dit.
HUNDEN!!! aka Valle.
Han var skitsöt och fanns där på de flesta vardagarna. Dock hade han ett ganska ohälsosamt förhållande till den där bollen, om ni frågar mig...

Valle gjorde oss sällskap när vi var ute och jobbade en dag.
Vi jobbade stenhårt.
Alltså Matilda påstår ju att hon låg sådär för att vi skulle få så exakta mätningar på hällkarens meter över havet som möjligt, men jag som var där minns tydligt hur hon la sig ner och skrek om hur hon inte orkade mer. Fast det låtsas vi visst inte om längre...

Askö är vackert.
Andra dagen gick jag på en lång promenad för mig själv. Vandrade längs med Askös enda väg, blev myggbiten och sjöng högt. Hade det nice med andra ord. Precis som jag vänt för att gå tillbaka dök Matilda och Joachim upp på cyklar, och gav mig skjuts tillbaka. Sådär fint var det då!

"JONAS, HÅLL I EMMA NU!"
Skolarbete där man riskerar att trilla i Östersjön alltså.
Stol i naturen.
Fick ändå med rätt många klasskompisar här! Från vänster till höger: Robert, Simon, hund, Sara, Jesper, Stenis, Emma, och så Rikard.

Jag vill ha!
Askö är fullt av frigående djur. Typ får. Eller kor. Fett nice!

Mört.
Ni vet när man går in i labbet en snabbis direkt när man vaknat för att plugga lite fort innan duggan och stöter på en död mört som ligger på bordet? Nä, okej, det händer väl bara mig då...


Våra pranks då? När andra halvlek under kvällens fotbollsmatch smet vi iväg för att sätta vår plan i verkat. Vi hittade Martin och Nisses rum på en gång, och ringde vår medbrottsling Jonas för att försäkra sig om att de fanns i TV-rummet som de skulle. Det tog mindre än fem minuter att byta plats på bådas rum, och sedan la vi ner vad jag tror var vadarstövlar i deras sängar för att få det att se ut som att någon låg och sov där.

Nisse hade varit hemma kvällen innan, och gick till sitt rum först efter matchen. Eftersom han inte kände igen grejerna, och faktiskt tyckte det såg ut som att någon sov under täcket, blev han jätteförvirrad och gick runt och undrade hur fan någon kunde snott hans rum när han bara varit borta en kväll.

SÅ LYCKAT, med andra ord.


Efter det smet vi vidare till Mickes lilla stuga. Jag ville egentligen flytta ut hans säng och ställa den i en båt eller nåt, men vi enades om att det skulle bli lite för omständigt för honom. Istället tog vi alla andra möbler i hans rum och gömde dem utomhus. Alla hans grejer kastade vi dessutom in i garderoben, så att det var helt tomt när han kom in, förutom en lampa som stod mitt på golvet.

Dessutom fick jag höra att när jag gått (man måste vara snabb när man prankar!) hade de andra ytterligare hämnats den oförberedda duggan genom att lägga ett papper där som det stod "Dugga" på samt ett gäng siffror, och så hade de ställt upp ett gäng burkar med organismer på skrivbordet där ute i det fria också.

Enligt uppgift blev Micke för riktigt sur, typ "nu har de fan gått för långt", men sen kom han på att han faktiskt tyckte att det var kul. Han har utlovat en gruvlig hämndaktion när vi ses på Tjärnö i slutet av sommaren (den kursen är vi borta i tre veckor, hur mycket kommer vi inte spåra då?). Vi får väl se!

Martin och Nisse, och Ninni i bakgrunden.
Den sista bilden tog jag på båten på väg hem. "I'm on a boat", liksom. Jag har, som sagt, haft en bra vecka, och förtjänar lite lov nu. Jag har visserligen en omtenta på tisdag, men det är en nycklingstenta, så jag kommer inte plugga så mycket till den i alla fall. Nice, med andra ord!

True story.

Inga kommentarer: