lördag 4 juni 2011

Ride in peace, James Arness

Världens hårdaste man, James Arness, aka Zeb Macahan, dog igår 88 år gammal. Jag är i chock. Eller som pappa så fint uttryckte det: "det var som fan, jag trodde han var odödlig" (well, det trodde väl alla).

De flesta vet väl att jag gillar westerns, och Familjen Macahan var den första western jag såg, under något sommarlov på vårt landställe. Jag vet inte hur gammal jag var, typ tio eller mindre, men jag minns att jag tyckte att det var en asbra serie (det gör jag iofs fortfarande...). Och att Zeb var the man.

Nu tror jag kanske inte någon annan här bryr sig egentligen, för den allmänna inställningen bland mina kompisar verkar vara något i stil med "Familjen vad?" (det är ni som är de konstiga, det är jag som är normal här. Zeb Macahan är trending topic på svenska Twitter av en anledning.), men jag kände ändå för att dedikera ett inlägg till James Arness. I resten av världen mest känd från TV-serien Gunsmoke, som gett honom ett stående rekord för att ha spelat samma karaktär under längst tid på TV (20 år, 635 avsnitt). Jag säger ju att han var hård.

Men men! Låt oss alla hedra Zeb genom att leva efter hans motto: "Nevet quit, never lie, never apologise".

True story.

Inga kommentarer: