söndag 20 februari 2011

Säljsekten

Tittar på Dokument Inifrån: Säljsekten. Var kul första halvtimmen, typ som att någon filmat sommaren 2008 och visade den för en, men nu måste jag drabbats av någon posttraumatisk stress eller något, för nu får den bara mig att må dåligt.

Fast det var lite sektigt alltså. Nu passade jag ju inte in så bra där, och drogs väl inte med i det riktigt lika mycket som jag skulle kunnat gjort, men jag kommer ihåg hur det var när jag slutat. Det var en månad kvar tills vi skulle till London och jag jobbade med pappa under tiden, men i början fick jag fortfarande SMSen från teamleadern om hur det gått för säljarna under dagen. I början så kändes det skittråkigt att inte få vara med och grejer, och jag längtade tillbaka lite för det hade ju varit så kul, men efter ett tag slutade jag läsa SMSen.

Och så insåg jag helt plötsligt att vem fan bryr sig? Vem fan bryr sig om hur många abonnemang någon annan jäkla mupp sålde någon annanstans i Stockholm. Det var en fett befriande känsla.

Vilket är lite konstigt, för så glad ska man väl inte bli bara för att man slutat/fått sparken från ett jobb?

Kolla på Säljsekten på SVT Play iaf. Sjukt bra!

True story.

6 kommentarer:

hanna sa...

Började kolla nyss, helt sjukt med bruden som bara ramlade ihop av utmattning! Tack för tipset, min tvguru!

Ell sa...

Ja, det är typ sjukt! Men du minns kanske hur jag tvingades jobba med halsfluss, så det är väl inte helt oväntat. -_-

hanna sa...

Sjukt! Känner du igen dig i dokumentären helt och hållet eller är det lite överdrivet vinklat?

Ell sa...

Alltså det var ju roligt också, hahah. Men annars tycker jag allting stämde. Man jobbade ashårt, SMSen var exakt sådär, alla chefer körde på det där med telefonsnurrandet... och när jag sa upp mig fick jag en veckas uppsägningstid då jag fick ta mig till location själv och min chef snackade skit om mig med de andra som jobbade där. Så det är inte överdrivet vinklat, om du frågar mig!

Intervjun i början, alltså anställningsintervjun, var typ ord för ord den som jag hade (förutom att min chef och jag bondade över att vi gått på samma gymnasium). Annars sa de EXAKT samma sak, fast det var en annan kille. Helt sjukt!

Josefine sa...

Men gud. Såg avsnittet på SVT Play. Helt sjukt :/ Jag bölar inombords om mina arbetskamrater inte säger till när det är fikadags. Skulle bryta ihop totalt av något sådant där.

Ell sa...

Ja! Såg du det som visades igår också? Man blir så ledsen när man hör att de säger åt folk att frysa ut medarbetare och allting!