söndag 7 november 2010

Lägenhet

Källa: Famber.se
BLOGGINLÄGG NUMMER 1000! FUCK YEAH! Det är rätt coolt måste jag säga. Jag har nog bloggat lite för mycket för att det ska vara bra egentligen, men vem bryr sig?

Det jag tänkte prata om innan jag såg det var det jag pratat om i snart två år men inte tagit tag i: att flytta hemifrån. Eller okej, jag har väl tagit tag i det, jag har ju ett jobb nu, och jag har jobbat där så pass länge att jag vet att jag kan jobba och plugga samtidigt. Men det är väl å andra sidan allt.

Min bror däremot har ju varit lite duktigare. Letat lägenheter och haft sig. Idag var vi på tre visningar till och med, och det som det framför allt gjorde var att göra mig fett sugen på att tag i det här. På riktigt alltså. Jag vill ha en sån där fin lägenhet att bo i!

Så, nu på onsdag ska jag, mamma, pappa och min bror på möte med banken för att diskutera lånelöften och grejer, och sen... ja, då får jag väl börja leta på riktigt. Har varit inne lite på Hemnet idag och man blir ju faktiskt fett taggad när man tittar runt!

True story.

6 kommentarer:

Svedski sa...

Fett kul! Och det är riktigt nyttigt att gå på många visningar, så lär man sig vad man ska leta efter, och jämföra vad som står i annonsen och vad man faktiskt får! Typiskt bra att kolla på är ekonomi i föreningen (dödstråkigt), insyn, hur mörk kommer lägenheten att vara på vintern, när det är stambytt och bla bla bla!

//Jacho

Ell sa...

Ja, jag tror att man lär sig mer vad det är man vill ha också, eller vad man ska säga, när kollar runt! :D

Haha, tack för tipsen! ^^

Svedski sa...

Hehe, Jörgen har kommit fram till att han måste sälja sin lägenhet på sommaren, för den är så mörk:P

Typiskt saker man INTE ska låta påverka: möblemang, ful/trasig tapet, fläckar mm (men det gissar jag att du, dotter till målare, fattar att sånt är billigare att göra om själv än att köpa snyggt) och ja, övrigt som man kan fixa själv.

Läge är också svårpåverkat, och där kommer både våning och avstånd till tunnelbana och liknande in. T ex kanske det är värt att betala lite extra för att bo längs med tunnelbanelinjen istället för att behöva ta buss ett par stationer (som kanske inte går på natten och då måste man använda apostlahästarna), eller så kanske du tycker det är mer värt att spara in på det och ta långa promenader lite då och då.

Fråga när du är hemma hos andra också!

//Lommels

Ell sa...

Hahaha, stackaren!

De grejerna påverkar mig icke! Lägenheten jag är intresserad av nu har den fulaste tapeten på länge, men jag har ju hela tiden planerat att måla om lägenheten som jag vill ha den. Jag hoppas det skrämmer bort andra dock... ;P

Läge är skitsvårt! Plus att man tänker att det borde vara billigare om man bor en bit ifrån en tunnelbana, men så är det inte alltid har jag märkt. Skitstörande!

Fråga när jag är hemma hos andra? :P

Svedski sa...

Skitbra. Jag har en förmåga att fastna vid det jag ser, även om jag vet att det är skitenkelt att måla om eller liknande.

Ja, typ "vad kostade din", "vad har du för månadsavgift", "hur såg det ut när du flyttade in" eller liknande. Lite som att gå på bonusvisning. Man får en lite bättre uppfattning om lägenheter. Typ.

Oh, tvättstuga och förråd och sånt är väl mer sekundära, men nått att ha i åtanke (typ om tvättstugan är schysst. Brukar de ju vara). De flesta lägenheter har väl förråd, men ja, kan vara värt att dubbelkolla (brukar ju stå i de där broschyrerna man får om lägenheten...)

Men ja, läge är skitsvårt. Dyrare ju högre upp man bor, å andra sidan är bottenvåningen, eller strax över, inte att rekommendera, om inte annat för inbrottsrisken (och därmed en viss osäkerhet).

Blablabla, jag kan hålla på i en evighet!

//Cronses

Ell sa...

JAHA, ja. Smart. :P Med frågandet alltså!

Ja, det finns en hel del att tänka på. -_- Fast det är redan så dyrt med lägenhet, så jag antar att jag kommer att få kompromissa bort en hel del grejer man gärna skulle vilja ha. :/