måndag 1 maj 2017

Review: Three Dark Crowns

Three Dark Crowns

My rating: 4 of 5 stars

Jag älskar YA-böcker där folk som bor i dystopiska samhällen måste döda varandra, så OBVIOUSLY var jag taggad på att läsa den häe. Speciellt som den handlade om systrar och lovade att vara om mer än nån dum romans.

Och det var den! Hah, jag inser att det lät som att den delen gjorde mig besviken, men det gjorde den inte. Det är lite romans i den, sure, men det var bra, och det är inte en tjej och en kille mot världen, så på det sättet var den ganska refreshing.

Det som jag inte gillade först var sättet den var skriven på, för det kändes lite amatörmässigt. Den är skriven i nutid och har allvetande POV vilket inte alls funkade för mig, speciellt inte när det leder till så mycket tell don't show, framför allt i början. Det är definitivt inte en bok som skulle funka i första person dock, för det finns för mycket karaktärer och plot för det. Jag tror det blev bättre ju längre jag läste också.

Vissa saker i världsbygget kändes lite off, typ vad är "kan äta massa gift" för jävla kraft och vem BRYR sig om hon inte kan det så länge hon är bra på att förgifta folk? Men om man accepterar det som kraft och att det är viktigt så funkar det.

Slutet var inte vad jag trodde och jag är väldigt taggad på uppföljaren, som jag antagligen kommer köpa så fort pengar bestämmer sig för att komma till mig.


True story.

Inga kommentarer: