onsdag 3 maj 2017

Review: Bridget Jones's Baby: The Diaries

Bridget Jones's Baby: The Diaries

My rating: 3 of 5 stars

Okej, så såhär tycker jag om Bridget Jones: jag älskar book ett och två, jag är ett stort fan av originalfilmerna, och as far as I'm concern så existerar inte Mad About the Boy. Inte bara på grund av vissa beslut Fielding tog, utan också för att den inte är rolig. Min åsikt om Bridget Jones Baby-filmen är att jag ÄLSKADE den och att den var allt jag önskar att Mad About the Boy varit.

Sååå, jag borde älska den här, right? Ehh, jag vet inte. Den har potential och jag gillar den bättre än Mad About the Boy, men den är INGENTING jämfört med originalen. Det känns entitled att säga det, men den är för kort. Det känns som att Fielding inte ville skriva den alls och bara stressade genom alla sina scener så fort som möjligt, och försökte krysta ut till komedi som mestadels inte fungerar.

Bridget och Mark känns nästan out of character vilket, eh, suger. Daniel är också bara ??? för han verkar inte kunna bestämma sig för vem han är alls. Jag föredrar filmversionen bättre, faktiskt, även om det här förstås fungerar bättre med Mad About the Boy ... men vem bryr sig, den boken hände inte!!!

Men allt är inte dåligt, den blev bättre mot slutet och det fanns en del faktiskt enjoyable scener där Bridget är sitt vanliga crazy jag. Jag önskar bara att hela boken skrivits så, istället för att bara stressats framför att bli en cool movie tie-in. Filmen behöver det inte.

Jag kanske läser om den här i framtiden, men antagligen inte lika ofta som jag läser om originalen.


True story.

Inga kommentarer: