tisdag 19 mars 2013

What seems easy is in fact hardness in disguise

Det här med att jag skulle blogga mer gick ju bra. Alltså egentligen borde jag ju lägga ner min blogg för jag har så mycket andra sociala medier som jag använder mycket mer, men samtidigt, näe, det går inte. Ingenting nytt under solen där inte.

Om sanningen ska fram så finns det inte så mycket att blogga om därför att jag spenderar så mycket tid med att inte göra någonting. Och ibland är det bra! Som i förra inlägget, det var ett typexempel på när det är nice att inte göra någonting. Oh motiverat.

Men det är lite ett problem att jag är så pass skoltrött som jag är nu. De flesta i min klass verkar vara det iofs, till och med de mest ambitiösa studenterna dyker inte upp på föreläsningarna, men jag har som alltid tagit det till extrema nivåer. Jag menar, vi vet hur dålig jag är på att gå på föreläsningar i normala fall, men det här...

Alltså jag försöker liksom inte ens komma med ursäkter längre? Annars brukar det mest vara lathet och hat mot att gå upp på morgonen: jag släntrar in lite på eftermiddagen eller kanske strax innan lunch och sen ser jag till att plugga ordentligt för att kompensera, men nope. Jag gör ingenting just nu. Jag kan sitta kvällen innan och bara "jag borde verkligen gå till skolan imorgon, men vem fan orkar?" och sen försöker jag inte ens. Och inte pluggar jag någonting heller.

Det värsta är att när jag väl går på föreläsningarna så kan jag inte koncentrera mig för fem öre. Alltså jag vet hur jag är, jag är väldigt bra på att twittra eller klottra tengwar i marginalerna istället för att ta anteckningar, men nu händer det att jag verkligen säger åt mig själv att lyssna och försöka ta in någonting som sägs för att tiden inte ska vara bortslösad, sen hör jag två meningar som föreläsaren säger och sen vandrar tankarna iväg till någonting helt annat.

Jag tror aldrig att jag varit såhär omotiverad innan. Alltså, jag kan erkänna att jag inte är en motiverad student och att jag alltid har svårt att gå upp på morgnarna, men jag försöker ju inte ens. Jag vet inte vad det är, den långa ledigheten innan? Det faktum att jag har ångest över att jag inte vet vad jag ska göra i höst?

Förhoppningsvis kan jag klara den här kursen i alla fall, men det kommer inte bli med bra betyg. Tråkigt, med tanke på att Miljövård låter som någonting som borde vara fett kul och som jag därmed borde lära mig, men jfc jag kan liksom inte bry mig mer än ett litet "meh" just nu.

Jajaja. Det är en kort exkursion i slutet av veckan (vi ska till Örebro och jag ska finally få träffa Meglio för första gången och käka middag! Det är bra att jag ser fram emot det mer än själva exkursionen...), sedan tenta om en vecka och efter det är kursen slut och jag är ledig i typ tio dagar så det är alltid någonting. Kanske kan jag hitta motivationen tills det är dags för examensarbetet om en månad.

True story.

Inga kommentarer: