fredag 12 augusti 2011

Det finns en teknikgud och den hatar mig

True story.

Det där skulle kunna vara hela inlägget, men jag känner att det är dags för ett riktigt gnälligt inlägg nu, bara för att ni ska förstå att jag inte överdriver ens det minsta när jag säger sådär.

Det började i början av juni när jag lämnade in min laptop på lagning. Den hade lite diverse småfel, och jag tänkte att jag lika gärna kunde få dem fixade eftersom jag hade en försäkring som snart skulle gå ut. Då skulle jag slippa köpa en ny dator på kanske ett år till eller så, tänkte jag.

Lämnade in den på OnOff (mhmmm!), och de sa att det skulle ta två - tre veckor innan den kom tillbaka, vilket ju kändes helt okej. Efter några dagar fick jag ett kostnadsförslag från verkstan som uppenbarligen ignorerat min försäkring, men jag pratade med OnOff som sa att de skulle prata med dem. Vilket de gjorde, statusen på hemsidan ändrades till "Kostnadsförslag lämnat" utan att jag kunde göra något.

Det gick två veckor. Tre veckor. Vecka fyra så lackade jag ur och ringde OnOff som sa... vad kan de ha sagt? Att de skulle undersöka saken. Vilket de inte gjorde. Så jag ringde igen, och då passade OnOff på att gå i konkurs (inte mitt i samtalet, men ni fattar). Till sist blev jag hänvisad till verkstaden och mitt försäkringsbolag. Verkstaden typ "HAH, vi tar inte i OnOffs produkter med tång just nu! ...och förresten har ditt försäkringsbolag inte godkänt något kostnadsförslag". Så jag ringde dem, och pratade med en trevlig skåning som lovade att genast kontakta verkstaden, som inte sänt dem något kostnadsförslag. I stort sett skyllde alla på allt, and it was awesome.

Ungefär här passade min dator på att lägga av också. Den hamnade i en episk omstartningsloop, och när jag ringde support fick jag ett "åh" till svar som sa mig att den aldrig mer skulle gå att rädda. Det bästa med det här är att jag använde den stora datorn som back-up på allt jag hade på laptopen, så det finns en risk - en ganska stor en! - att alla mina filer, all min musik, alla mina bilder från de senaste tio åren är borta. YEEEESS. Vad jag alltid drömt om. Enligt supportkillen kunde jag stoppa in hårddisken i en annan dator, men det fungerade inte. Eller så var det bara fel på datorn jag fick låna av mina föräldrar, för den fungerade inte heller! LOVE MY LIFE.

Så jag fick köpa en ny dator. Det hade iofs varit min plan i alla fall, då R2 hade ett antal år på nacken, men jag trodde verkligen att han skulle överleva åtminstone tills Luke var tillbaka och Luke kunde agera back-up. Men R2 visste vad han gjorde, och passade på att dö när allting var som jävligt. Det är det där som händer när man sparkar på sina dator en gång för mycket: de planerar en hämnd in i minsta detalj. Jag säger inte att det var R2 som gjorde att OnOff gick i konkurs, men I wouldn't put it past him så att säga.

Det har nu gått över två månader sen jag lämnade in Luke, och han är fortfarande inte tillbaka. Trots att kostnadsförslaget - till sist - blev godkänt och "reservdel" beställts... det bästa är att reservdelen, ett nytt tangentbord, inte ens var anledningen till att jag lämnade in honom från början, och som i slutändan var det enda som försäkringen behövdes till. Gotta love that.

Någonstans här fick jag för mig att det vore skitkul att köpa till lite nya kanaler till min TV, och skaffa en ordentligt TV-box. Eller ja, TV-boxen ingick när jag köpte kanalerna, och först såg det faktiskt ut som att allt det här faktiskt skulle fungera, trots att jag hade lite svårt med kanalvalet. Det var inte förrän jag försökte koppla DVDn till boxen (för att slippa byta scart-sladd varje gång jag vill se på TV/DVD), som det av någon anledning inte gick: jag får bara ljud och ingen bild. Så nu måste jag skicka in den på lagning också, vilket är ~amazing~, om ni frågar mig. Jag har inte skickat in den än, för jag pallar fan inte.

Som en underbar avslutning på allt det här, tror ni inte min mobil beslutade sig för att fucka ur igår? Of course it did. Av någon anledning kan jag inte öppna menyn just nu - den funktionen stöds inte - vilket visserligen inte är ett enormt problem för jag kan komma åt nästan alla funktioner via startskärmen, men för helvete, KAN INGENTING FUNGERA FÖR MIG!?

Så, tro mig, det finns en teknikgud, och av någon anledningen har den en personlig vendetta mot mig.

True story.

EDIT: Installerade uppdateringar på mobilen och nu fungerar den som den ska! Visserligen försvann alla inställningar och några spel, men det är det värt. Så Ell 1 - Teknikguden 3

Inga kommentarer: