onsdag 17 augusti 2011

And I'm moving on, baby, moving on from town to town

God morgon! Jag befinner mig för tillfället på ett SJ-tåg mot Malmö. Ska spendera de sista dagarna av lovet hos Chriss, vilket ska bli nice: och så får jag ju äntligen se hennes lägenhet också. Med tanke på att jag sovit tre timmar borde jag nog försöka sova lite på tåget nu så Chriss slipper umgås med en zombie, men jag drack kaffe innan jag åkte hemifrån så frågan är hur det kommer bli med det...

Nyss åkte jag förbi Flemingsberg, där jag bara har fina minnen från helgens Quidditch-SM. Var helt ärligt ganska otaggad på att åka dit i torsdags (när jag plötsligt kom ihåg att jag ju skulle vara kvick), men jag har haft hur roligt som helst. Jag skrev ett utförligare inlägg om det hela på min Livejournal.

Jag har haft lite ångest över min brist på bloggande de senaste månaderna, för det känns som att jag överger bloggen för LJ, och efter att ha bloggat här i sex år får man ju lite separationsångest. Sen kom jag ihåg att vissa månader under de sex åren så har jag skrivit tre inlägg och andra månader tjugotre, så det är nog bara en tillfällig svacka. Så ni får nog stå ut med mig ett tag till!

Skolan början ju på måndag också, och jag skulle ljuga om jag sa att jag ser fram emot det. Det ska bli kul att träffa min klass förstås, men skolan i sig? Näe. Jag har en omtenta nästa fredag, och jag har inte pluggat till den ens lite, för alla mina anteckningar och powerpoints försvann i datorkraschen (fuck you, R2!). Matilda skulle skicka det till mig igen, men hon är i Grekland så jag får det tidigast på fredag. Jo, lycka till att lära dig 300 växter på en vecka, Ell. Tror jag satsar på omtentan nästa vår istället.

Det är ganska normalt för mig att ha ångest inför skolstarten i januari (det finns ett antal blogginlägg om saken), men i augusti? Då brukar jag mest se fram emot att det ska bli höst och att jag ska få lite vardagsrutiner igen. Jag vet inte varför jag är så brutalt anti-taggad just i år. Kanske för att jag bara haft åtta veckors lov (till skillnad från vissa jag känner, typ min bror, som snarare haft tolv), och jobbade fyra av dem. Men det ger mig fyra veckors ledighet, och det är ju vad mina föräldrar har semester varje sommar, så det ska man väl inte klaga på? Fast å andra sidan är man ju van vid mer, så det kanske är därför.

Finns det en bättre åka tåg/buss/whatever-låt än Rolling Stones Laugh I nearly died? En favoritlåt.

Yes, jag är trött och behövde ventilera lite om min skolångest. Ett helt år av biologi att se fram emot kan också bidra: geovetenskapen är helt klart mer min kopp kaffe (jag har egentligen bara gillat en biologikurs, faunistiken, men det var å andra sidan den roligaste kursen av alla). När den första kursen är mer floristik (moss och lav den här gången) kan man ju knappast bli mer osugen.

Personen bakom mig drog just ner gardinen på fönstret. Motherfucker, jag valde inte fönsterplats för det här!! Hah, men för en gångs skull kämpade jag emot min svenskhet och bad henne dra upp den lite igen, och det gjorde hon. Så allt är väl.

Nej, nu ska jag nog spela pokemon istället. Eller eventuellt sova, men jag är inte särskilt trött. Äsch, jag är så rolig när jag är övertrött, så jag är säker på att Chriss inte kommer ha någonting emot det. Eller det där kanske är tröttheten som talar...

Take care, bitches!

True story.

Inga kommentarer: