torsdag 31 augusti 2017

Status update

Gissa vem som är sjuuuk? Moi. Jaja, jag klarade mig över en månad på mitt nya jobb utan att vara sjuk, det är ju typ nytt rekord, om man då bortser från att jag fortfarande snörvlade som en idiot när jag började där. Men igår var alltså första dagen jag var hemma från jobbet sen jag började. Man sjukskriver sig via mail, vilket jag tycker är nice, för jag hatar att fucking ringa och sjukanmäla mig. Tror alltid jag ska bli utskälld för att jag inte kommer. Jag vet inte om alla känner så, eller om det har att göra med att på mitt första jobb - som eventsäljare på The Phone House - blev jag utskälld för att jag var sjuk. Jag blev seriöst coaxad till att komma till jobbet när jag hade halsfluss och den gången jag stannade hemma för att jag var magsjuk blev de svinsura.

Alltså, folk som snackar om att ungdomar är lata och inte tar några skitjobb kanske ska fundera på vad ungdomar förväntas ställa upp på. Jag var arton och visste inte bättre på den tiden, men shit vad jag inte skulle acceptera sånt beteende från en chef/teamleader (vadfan han nu var) idag.

Google illustrerar hur livet som vuxen är
Annars är livet som vuxen med riktigt jobb ganska nice! Jag har som sagt mitt eget kontor, egen jobbdator, jobbmobil, allt sånt där som man ska ha när man jobbar ... förutom något att göra. Eller ja, nu är alla tillbaka från semestern så det börjar komma mer och mer arbetsuppgifter, men det har funnits en del dagar då jag verkligen haft noll arbetsuppgifter och bara känt mig som att jag går dit och låtsas vara vuxen. Lyckligtvis har museet gjort mig duktig på att ha tråkigt och man kommer långt med att lyssna på poddar och lägga pussel online.

När jag väl har något att göra är det riktigt kul dock, så jag klagar inte! Jag hade ju kunnat börja jobba i en skitstressig period, så att ease into jobbet är inte så farligt och jag börjar bli något mer självgående. Det har dessutom inte varit så jobbigt att gå upp tidigt varje morgon som jag trodde, eller att pendla. Jag äter min frukost på tunnelbanan och lyssnar på en podd (oftast My Dad Wrote A Porno eller My Favorite Murder - två poddar som egentligen inte lämpar sig när man äter) och imorse saknade jag nästan att inte göra det när jag åt min frukost hemma.

Jag efter tre timmar med poddar och pussel
Jag vet inte om livet än så länge blivit sådär perfekt och fantastiskt som jag trodde att det skulle bli när jag fick ett jobb, men it's getting there. Jag spontantköpte kläder online igår för tusen kronor och jag har inte ens ångest över vad det gör med min månadsbudget, och det är typ vad jag lagt på kläder sammanlagt de senaste två åren. Pengar kanske inte gör en lycklig, men det gör en fan inte ledsen heller.

Next up i vuxenlivet: köpa en ny, större lägenhet. Vi får väl se hur det går.

True story.

Inga kommentarer: