onsdag 21 december 2016

Årets julmusik

Martin är ju i stan i två veckor nu och bor hos mig, men eftersom han är en Riktig Vuxen med ett Riktigt Jobb måste han ju jobba lite, så de senaste dagarna har han spenderat vid mitt matbord med att göra nån sorts simuleringar på en liten, jättetjock laptop (som nåt ur Buffy, for real) som inte riktigt är upp to the task och därmed sjunger the song of its people för oss. Med andra ord fräser fläkten till och är det ändå det bästa ljudet man kan lyssna på?

Nej, exakt. Därför distaherar jag mig med lite Julradio.se och tänkte helt utan anledning göra ett inlägg med mina topp fem jullåtar i år, bara för att slippa tänka på laptopbrummandet (aja jag ska ut och springa sen, då slipper jag lyssna på det ...).

#5: Freddy Kalas - Hey Ho


Vet inte varför, men Spotify rekommenderar massvis med norsk musik till mig och självklart har jag även fastnat för den enda norska jullåten som återkommer på Julradio.

#4: Owl City - Peppermint Winter


Fett mysig.

#3: Mauro Scocco - Årets julklapp


Här kommer kärleken, när man minst förtjänat den
här kommer sena nätter, och ett hopp om livet igen
Vi säger inget om det som vart, vi lovar inget om framtiden
du ger mig nåt jag känner igen, den där känslan av att komma hem

#2: Fronda - Nu kommer det tomtar


Hörde den första gången förra året och misstänker att den kommer fortsätta vara en favorit många år framöver, även om folk låter väldigt skeptiska när jag berättar om den. Men tomtarna vet det som snutarna vet, de bråkiga barnen får mjuka paket!

#1 Adolphson & Falk - Mer jul


Den bästa jullåten, alla kategorier. Kanske den låt jag lyssnar mest på i december och låten som inspirerar min Mugglis-profil såhär i juletider. Om man bara fick lyssna på en jullåt resten av livet skulle det vara den.

Såååå, nu har jag lyckats distrahera mig från laptopbrummandet en stund. Vilka är era favoritjullåtar? Säkert Fairytale of New York ...

True story.

Inga kommentarer: