tisdag 22 november 2016

En spark i röven i Bäsna

Jag vet inte om jag pratat om det innan, men nu är det i alla fall officiellt - det blir ett MultiCon 2017! Är säker på att ni suttit on the edge of your seats. Läs allt om det och ser vår fina trailer på vår hemsida! Jag är, som ni kanske förstår, med som arrangör i år igen, den här gången med Ch och Hanna. Det kommer bli amazing, våra möten är redan orimligt långa trots att vi knappt kommit igång men vi har väldigt roligt i alla fall och det är ju det viktigaste.

I helgen var vi i Bäsna, vilket är en liten håla norr om Borlänge för att ha en liten uppstartshelg. Det var absolut inte en kick-off, utan mer som en spark i röven för att komma igång. En spark i röven i Bäsna, liksom, förkortat SiR. Det fanns en officiell SiR-guide skriven av Hanna, ett jätteseriöst schema med olika hashtags för varje moment, och en amazing playlist för roadtripen dit gjord av mig och Ch (playlisten räckte dessutom typ precis hela vägen, vilket var perfekt timing).


Efter att ha sovit i ett svinkallt rum och därmed inte somnat förrän extremt sent hade vi en mkt serils presentation om årets konvent, sedan tvingade vi vår kära funktionärer att komma på bra idéer inför årets konvent. De var mycket bättre på det än vad vi trodde att de skulle vara, så det tog upp en mycket större del av dagen än planerat. Inte för att vi egentligen klagade på det ...


Sedan var det dags för trailersläpp! Vi hade förstås gjort det fint så att vi skulle se det på så stor skärm som möjligt. För att visa att vi är "nere med kidsen" så gjorde vi även en mannequin challenge för att fira det stora ögonblicket!
Jag och Hanna är som ni ser inte med i videon för vi, eh, var och köpte yoghurt. Som man gör.


Sedan lämnades jag och Hanna ensamma i huset för att laga tacotårta åt tretton personer, vilket såhär i efterhand inte var en bra idé. Vi fick bevisat för oss varför vi två inte arrat några konvent ensamma sedan 2009, när vi bland annat låg på golvet och grät ett tag innan jag fick krypa bort till kylskåpet för att hämta en vitlök och rädda guacamolen. Det var en jävligt svår tid i vårt liv, faktiskt, men i slutändan fick vi till två fantastiska tacotårtor som ingen utom Martin klagade på (men han klagar ju alltid så vad ska man göra).


Vi hängav oss också åt "müslicon" vilket var ett återkommande event där man fick göra den ultimata müslin. Eventuellt kommer vi arrangera fler müslicon i framtiden, för det blev riktigt goda resultat faktiskt, till och med när man använde veganyoghurt (som jag vanligtvis inte är ett fan av). Så, glöm inte det, müslicon - it's gonna be a thing!

Trots att jag bara fick 100 ord skrivna på NaNo under helgen måste jag säga att den var väldigt lyckad på alla sätt och vis! Åt god mat, god müsli, och vi fick många goda idéer inför MultiCon. Och tiden efter. För nu när MultiCon 2017 är #sistakapitlet börjar arrgruppen sakta men säkert skakas av en insikt ... vad fan ska vi göra med våra liv när vi inte arrar konvent?

Antar att vi har till juli på oss att komma på svaret ...

True story.

2 kommentarer:

hannnnaaa sa...

När vi inte arrar konvent ska vi arrangera event med müsli-tema! :D

Älskar din rapport från helgen. Speciellt har du lyckats fånga dramatiken i köket. Sådan himla tur att Ch styrde upp allt senare på kvällen också <3

Ell sa...

Hanna: FY FAN, det borde vi!! Vi blir de bästa brunch-ordnarna i hela Sverige med MüsliCon.

Utan Ch vore vi förlorade!!