söndag 23 juli 2006

May angels lead you in

En vis man sa en gång... eller okej, hans sjöng snarare, och vis går väl att diskutera eftersom det var Per Gessle jag syftade på, men anyway, han har ett låtcitat som jag vill dela med mig av, ur en av mina favoritlåtar på Mazarin-skivan: Promenad genom stan. Har antagligen skrivit det förr, fast kanske inte här; "ingen mänska borde ensam va när man kan va ett par i en sommarstad" och jag tycker det är så bra och sant. Ännu sannare nu, även om jag kanske inte tillbringat tiden på promenad i en sommarstad så har jag ändå varit i Stockholm på sommaren, instängd på ett rum i en säng, typ.

Så jag kom hem från Skåne i fredags och stack direkt till Martin och stannade där. Vi gick upp fyra dagen därpå, åkte hem till mig, och där stannade vi i min säng resten av kvällen typ. Först spelade vi TV-spel, och sen såg vi Kanal 5s Stålmannen-maraton (haha, det var så bra! Skriver en TV-blogg om det sen, men erkänn att han är het!). Min lillasyster var med också, men hon somnade vi tolvtiden, sov sig igenom hela andra filmen, och vaknade runt halv fyra. Då borstade hon tänderna och kom in och såg tredje filmen, som hon mirakulöst höll sig vaken igenom, allt utom slutet typ. Sen var klockan typ sex, och vi konstaterade att egentligen borde vi gå upp två timmar senare eftersom Martin skull iväg.

Eftersom man sällan är särskilt smart vid den tiden på dygnet, och framför allt inte när man är två så låg vi i två timmar och snackade skit innan Martin slutligen bestämde sig för att stanna. Så resultatet är att jag bara sovit i tre timmar (gick in i badrummet, och la mig ner på golvet ett tag, det var svalt där), men det var så värt det, för det var så bra. Vi sa typ inget vettigt, allt var bara typ "du är ju bara rädd för att jag ska åka till Holland och knarka och ha sex med massa snygga killar" - "ja, du kommer knarka och så kommer du se Harrison Ford överallt!". Och massa resonemang som gick om varandra, och en hel massa kyssande på det. Men ändå, trevligt, och nu får jag inte träffa honom på en vecka bara för att vi ska till Holland-Tyskland. Lite taskigt, men jag kanske överlever ändå.

Sen när jag skulle gå hem efter att ha lämnat Martin vid bussen så började det regna. Det hade jag nästan räknat med, det regnar jämt när man lämnar honom där (fråga bara Chriss...), så det gjorde inte så mycket. Lite kul att det började precis när jag tog upp MP3n för att lyssna på Hear You Me med Jimmy Eat World iofs (ni förstår om ni ser A Cinderella Story), och av någon anledning gjorde det mig inte någonting. Det spelade ingen roll att Martin åkt hem, att jag lämnat Skåne, att min frisyr var allt annat än smickrande, att jag haft samma kläder på mig 24/7 i två dygn, att jag inte borstat tänderna på lika länge, och jag brydde mig inte ens om att regnet tilltog, och att himlen var grå. It's a perfect day in a perfect world som Gessle sjöng i en annan låt, och precis så kändes det då. Men nu har det gått över.

Anyway, ikväll blir första kvällen på över en månad som jag sover ensam, behöver jag säga att jag inte ser fram emot det? Men det är bara en kväll, och med tanke på den minimala mängd sömn jag fick inatt tror jag inte det blir svårt att somna (inte efter att ha sett film med Harrison Ford innan), så med en liten gnutta tur kanske jag överlever och kan blogga vidare om mitt spännande liv. Eller något liknande poetiskt. :P

That's enough of that shit.

Dagens ^^
Harrison Ford ikväll, heja fyran! Och Jimmy Eat World som jag nyss upptäckt...

Dagens :S
Kommer bli jobbigt att sova, och det känns som att jag har lite väl mycket att göra. Och bara en timme på mig att fixa allt innan Zackrid kommer. Men det hinner jag nog...

Dagens :D
Det säger jag inte, men jag har fått bekräftat att jag är bra på att skriva om film kan vi säga. Tills vidare är det en hemlis. ;)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Eftersom du älskar kommentarer så borde jag väl kommentera eftersom jag är så snäll och vänlig av mig. :p
Men jag har ingen aning om vad jag ska säga.
Men jag kommer sakna dig då du är borta, vem ska jag nu smsa då jag måste klaga på mitt jobb?

Ell sa...

Haha, yay, bra att jag har dig! :P

Jag vet inte! :O Fast du kan ju SMSa mig typ tidigt på morgonen när det är gratis... fast jag kanske inte svarar! :P

Anonym sa...

Ja, vad skulle du ta dig till utan mig? ;p

Jao, jag lär ju vara vaken då i alla fall. Kanske kan hitta någon annan att terrorisera. :p

M sa...

Men, hans käke är ju typ fyrkantig. O_o

Som ev. tröst så är det inte alltför knepigt eller dyrt att ta sig till Uppsala om man jämför med Kristiansstad =)