söndag 27 mars 2016

Review: Under Kupolen

Under Kupolen Under Kupolen by Stephen King
My rating: 5 of 5 stars

Den här boken var ... intensiv. Jag menar, jag läste 1200 sidor på 5 dagar, det borde säga er allt om hur svårt det var att lägga ner den. Ärligt talat har jag aldrig varit så stressad som när jag läste den här boken. Jag övervägde på riktigt att gå in på Wikipedia och läsa om slutet bara för att slippa leva med den konstanta ångesten.

Det gjorde jag inte. Jag forsatte bara läsa.

Slutet var ... nej, jag gillade det, vilket jag inte trodde. Visserligen var lösningen på det stora mysteriet kanske inte fantastisk, men det fungerande och efter allt som hände ... jag antar att det slutade på det enda sättet det kunde. Fast jag hade hoppats att en viss karaktär skulle fått vad han förtjänade tidigare, eller på ett annat sätt. Han var fan sämst.

Vilket jag iofs gillade lite! Anledningen till att man hatar honom (eller till att jag hatade honom) var inte bara för allt det dåliga han gjorde, fast det var för jävligt också, utan för att man tvingades höra honom säga "bomullsplockande" om och om och om igen tills jag ville skrika. Vilket jag är säker på var Kings syfte.

Sen grät jag mig igenom de sista 70 sidorna. Jag vet inte vad mer jag ska säga om den här boken, den var väldigt, väldigt bra men inte någonting jag skulle rekommendera som lite lätt läsning. Den är ... alldeles för intensiv.

View all my reviews

True story.

Inga kommentarer: