tisdag 22 mars 2016

Review: Mr. Mercedes

Mr. Mercedes Mr. Mercedes by Stephen King
My rating: 4 of 5 stars

Så, Stephen King skriver till sist något som inte är skräck, utan snarare en renodlad thriller/deckare utan några som helst övernaturliga element. Jag kanske skulle varit mer förvånad över hur bra den var om jag inte just läst Årtider, som innehöll tre noveller utan övernaturliga element ... men jag hade nog inte varit förvånad även om jag inte läst den. Det känns inte som ett så stort steg mellan skräck och deckare (fast om en deckarförfattare plötsligt fick för sig att skriva skräck är jag inte lika säker på att det skulle gå väl).

Slutet stressade sönder mig, typ, och jag var så irriterad på att olika saker (typ jobbet) hindrade mig från att läsa. Hade boken varit kortade hade jag kanske kunnat läsa den på en dag.

Så varför bara fyra stjärnor? Mest på grund av hur den är skriven. Jag vet inte varför, för vanligtvis gillar jag Stephen Kings skrivstil, men kanske testade han en annan stil här eller något och jag gillade det liksom inte. För det första är den skriven i nutid, vilket är ugh, men det kändes också som att den gjorde ett jättedåligt jobb med show not tell? Det är inte något som brukade störa mig i Kings böcker, så jag var väldigt förvånad.

I slutändan föredrar jag nog hans skräckromaner, men jag gillade ändå den här. Mycket mer än jag brukar gillar deckare/thrillers.


True story.

Inga kommentarer: