fredag 3 juli 2015

Lista om skrivande

Hittade lista hos Chriss. Den snor vi!

Vad skriver du?
För det mesta håller jag mig i genren urban fantasy, gärna typ young adult/new adult. Förutom manuset som är ute hos förlagen redigerar jag min NaNo-story från förra året, och utvecklar världen den utspelar sig i till någonting mycket större.

Är det inte ensamt att sitta och skriva?
Näe. För det första KAN det ju vara socialt, jag, Trams och Chriss hade asnice write-ins förra november då vi alla jobbade på våra berättelser tillsammans, och för det andra tycker jag inte ensamt är rätt ord. Det är skönt att få vara för sig själv och ägna sig åt sitt skrivande, och det är nog aldrig som jag känner mig ensam när jag gör det, även om det såklart inte alltid involverar andra människor.

Drömmer du i bilder eller ord?
Bilder, men jävligt suddiga bilder. Jag tror det hänger ihop med att jag är så dålig på att känna igen folks ansikten och sådär. Det brukar snarare vara känslor som hänger kvar efter en dröm, än någonting annat.

Hur stor betydelse tror du att språket har för att vi ska kunna nå sanningen?
Det beror nog på hur vi definierar sanningen, men jag tror att språket är skitviktigt för det för jag vet inte om man kan ha något begrepp om sanningen om man inte har ord för det? Tvivlar liksom på att mina marsvin har något begrepp om sant eller falskt, trots att de konstant drar igång och skriker efter mat när jag öppnar frysen för att det var ett falskt alarm och lät som kylskåpet. Typ.

Finns det någon moral i ditt skrivande? Om ja, på vilket sätt?
Jag har svårt att se att man skriver någonting ENBART för att få fram en sensmoral, men jag tror att genomgående teman i mitt skrivande är att inte vara en dålig människa, dvs var inte sexistisk, rasistisk, homofobiskt, transfobiskt, fettfobisk, funkofobisk .... och så vidare, och typ att man måste vara god helt enkelt för att det kanske inte finns någon annan som kan vara det.

Vem skriver du för? 
Mig själv.

Varför skriver du de texter du skriver? 
"Why do writers write? Because it isn't there." - Thomas Berger

Har du haft ångest för något du har skrivit? Isåfall, vad och varför?
Bara det som varit dåligt, vad jag kan minnas. Eller jag hade lite ångest när jag insåg att det var asmycket stavfel och syftningsfel på första sidan av första kapitlet i manuset jag skickat ut till förlagen. Det är det farliga med att skriva om inledningen en sista gång innan man skickar ut. Lär av mina misstag, kiddos!


True story.

Inga kommentarer: