söndag 12 juli 2015

Ny bur ^^

En sak har stört mig enda sedan jag köpte gerbilerna, och det är hur dåligt deras 45 x 45-bur fungerar på en 60 x 38-skåplucka:


Det är inte bara det att terrariet stuckit ut en bit över marsvinsburen, utan det har blivit en helt random 15 cm lång del där jag inte kunnat förvara någonting. Det är sånt här som Ingvar Kamprad gråter sig själv till sömns över, liksom.

Så förra veckan började jag leta efter en ny bur till gerbilerna, någonting som skulle passa mycket bättre, och hittade följande mycket fina 60 x 30-lösning.


Titta vad mycket snyggare det blev:


Tyvärr läste jag sen att den här typen av burar, "gerbilarium", är skitdåliga för gerbilerna gnager massa på gallret och det mår de inte bra av. SUCK. Försökte lösa det genom att spänna upp myggnät över gallerdelen för att hålla dem borta, men det fungerade inte för de gnagde igenom det på en gång. Får försöka hitta något jävligt finmaskigt nät i stål, det borde kunna fungera.

Aja, annars är jag nöjd. De fick sjuuukt mycket nya leksaker också, för jag la en fet beställning från zooplus.se tidigare i veckan. Självklart klickde jag hem lite grejer till marsvinen med, typ den här gräsgrejen som tjänar som hödispenser samt en ny tunnel:


Fan, det är så jävla nice att skämma bort sina husdjur ändå.

True story.

2 kommentarer:

Chriss sa...

Åh, det ser ju skitsnyggt ut! Nice för djuren att få massa nya grejer! ^^

Ell sa...

Jaaaa, de verkar tycka väldigt mycket om sina nya saker iaf :D