fredag 21 januari 2011

The Birth of a Legend

Jag har börjat titta på världens bästa serie. "Jaha, Ell", säger några av er då, "har du börjat titta på Veronica Mars?", medan andra tänker "du syftar förstås på din episka rewatch av Supernatuarl". Kanske sitter någon stackare här som inte känner mig alls och tänker "har du äntligen skärpt till dig och börjat titta på CSI?".

Okej, det kanske inte är världens bästa serie. Det kanske är så att de visats på TV en gång och sen lades ner (trots bra kritik!), men om man ser till några enkla fakta är den här serien mer eller mindre gjorde för mig. Why?

För att det är en...

Hestar + öken = western
western/...

Iaf sci-fi på den tiden.

sci-fi-serie starring...

LOL, mustaschen.

Richard Dean Anderson (!)...

Vem gillar inte John de Lancie?
och John de Lancie!

Och ni bara "eh, ok?" eller vadå. Nej, men seriöst. Ni ser ju hur kvaliten är, men piloten var så awesome. Serien handlar om hur RDA är en författare som skriver om Nicodemus Legend som är... eh, MacGyver om jag förstått det rätt. Och sen är John de Lancie en galen vetenskapsman som får för sig att de ska låtsas att Legend är en riktig person med hjälp av hans episka vetenskap. Allt bra liksom. Hemliga identiteter. Hjältekomplex. Action.

Bildkvaliten är fan amazing.
Plus att för obildade så är ju RDA och John de Lancie typ BFFs (okej, kanske inte, men "good friends" enligt IMDB, och John de Lancie har gästat både MacGyver och SG-1) och det här är första gången jag ser dem spela kompisar on screen. Vilket är niiice, för de har såklart nice kemi (och nej, jag pratar inte slash, era freaks!) och dialogen mellan dem är fantastiskt rolig.

Åh, så bra serie. Åh, så jävla segt att den inte kommit på DVD och bilden är asdålig. Men det är värt det.

Mellan det och min episka rewatch av SPN kommer det ju aldrig vara något dåligt på min TV!

True story.

Inga kommentarer: