tisdag 16 januari 2007

Men du söker nånting annat, idiot!

När man ska beskriva sig själv, och det inte gäller formella sammanhang där man måste ljuga som fan och säga att man är trevlig och samarbetsvillig och en massa andra adjektiv som jag aldrig kommer bli, utan när man menar seriösa ställen där man kan vara självinsiktig: då brukar jag nämna "envis" både bland mina bra och dåliga egenskaper. Och det kanske låter motsägelsefullt, men det är precis det som det inte är.

Egentligen är ju det min absolut mest utmärkande egenskap, skulle jag kunna tänka mig, men ändå tror jag inte att så många andra än jag brukar säga det när de beskriver mig. Vilket ju är lite underligt på sitt sätt, men samtidigt så tror jag att det har något med ordet att göra - det låter så negativt, fast det egentligen är synonymt med massa bra saker, som att aldrig ge upp och sånt där.

För det gör jag ju inte: det ska otroligt mycket till för att jag helt och hållet ska jag ge upp något när jag väl gett mig in på det. Och det är därför det är både bra och dåligt: att alltid få som jag vill på mitt sätt och veta att jag ger jag mig in på något då slutför jag det, det är väl skönt och sådär, men ibland går det bara över gränsen precis som allt annat. When keeping it real goes too far, liksom.

Till exempel gör ju det att Martin kan bli irriterad på mig när jag bara ska ha som jag vill hela tiden och väldigt sällan som han vill, vafan, det kanske inte gör så mycket sen när vi kommit överens igen, men förr eller senare kommer ju det gå too far och det är ju inte bra. Och även om jag försöker lägga ner det så är det fan så mycket lättare sagt än gjort.

Sen det som gör att jag har enorma problem idag: jag har ingen känsla alls för när det är dags att lägga ner. Jag har hållit på med matten i flera timmar nu, försökt göra om talen och räkna om och ha mig säkert fjorton gånger, och trots att jag sagt åt mig själv att lägga ner och skita i det och att jag aldrig kommer fatta så ger jag inte upp. Och det går mig på nerverna som fan, men jag vet att när det väl klickar och fungerar kommer jag älska mig själv, liksom.

Men då är ju frågan om det är värt det eller om jag bara kommer vara helt slut ikväll som alla andra kvällar.

That's enough of that shit.

Dagens <3
Ny kaffemaskin i skolan med mycket god espressochoc, så farväl trötthet, för bara 3 kronor. ;P

Inga kommentarer: